Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy tizenegyes- és egy szabadrúgásgóllal volt jobb a DVTK a Kisvárdánál

Szabolcsihír | 2023. 12. 10. | 15:16:36
Többet támadott a hazai Kisvárda, csak a hosszabbításban tudott szépíteni.
Egy tizenegyes- és egy szabadrúgásgóllal volt jobb a DVTK a Kisvárdánál
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Küzdelmes, kiélezett, gólra, gólokra törő játékot ígért a Kisvárda – DVTK NBI-es bajnok labdarúgó mérkőzés, amelyet a két csapat a Várkerti Stadionban játszott december 10-én. Az OTP Bank Liga Nemzeti Bajnokság első osztályának 16. fordulójában megrendezett találkozó különlegességét az adta, hogy a tabella utolsó helyén álló Kisvárda jó szériában van, hiszen a két hete kinevezett Feczkó Tamás vezetőedzővel eddig egy győzelmet és egy döntetlent könyvelhetett el, míg a nyolcadik helyen álló Diósgyőr az utolsó két találkozóját háromgólkülönbséges vereséggel zárta. Győzelmével a DVTK megragadhat a középmezőnyben, a kisvárdai csapat a sikerével elindulhat fölfelé.

Csonka Bence játékvezető sípjelére a fekete mezben pályára lépő DVTK kezdte a találkozót. A Kisvárda ezúttal is pirosban játszott. A diósgyőrieket körülbelül 200 szurkoló kísérte el, és teremtett a kedvenceknek hazai környezetet a meccsen. A hazaiak kezdtek aktívabban, a harmadik percben már a második szögletet rúgták, de egyik sem volt veszélyes. A piros mezesek továbbra igyekeztek irányítani a játékot, a Diósgyőr a térfelére szorult, védekezése viszont hatásos volt, és kontrákból távoli lövésekig és szögletig is eljutott. A hazaiak fölényét mutatta, hogy a 12. percben egy szöglet után lesállásról Odyntsov kapujában nyugodott meg a labda. A lesgól után közepes iramú, kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét csapat a védekezésre fektetett nagy hangsúlyt. A félidő közepére a két büntetőterület közötti unalmas labdázássá silányult a játék, amibe mind több szabálytalanság vegyült. A Várda kezdett éledezni, a 29. percben Camaj cselezte be magát jobbról a tizenhatoson belülre, 14 méterről laposan a rövid sarkot próbálta kilőni, Odyntsov azonban védte. A másik oldalon egy gyors kontra végén Pernambuco tűzte rá 16 méterről, a kapus ott is hatástalanította a löketet. Ismét egyre nagyobb nyomás nehezedett a DVTK kapujára, a Várda szögleteket rúgott, távoli bombákkal próbálkozott, gólhelyzetet azonban továbbra sem tudott kidolgozni. A 37. percben Csonka habozás nélkül a tizenegyes pontra mutatott, miután az alapvonalnál a hazai védő eltüntetett egy támadót. A VAR percekig vizsgálta az esetet, majd, hogy a spori biztos legyen a dolgában, a VAR-képernyőn visszanézte az esetet. Ezt befejezve, ismét a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest a 41. percben Pozeg Vancas kissé pimaszul a jobbra vetődő hálóőr mellett laposan a kapu bal oldalába lőtte. (0–1) A gól után hatalmas lendülettel támadott a hazai csapat, volt két szabadrúgása közelről, ám a vendégeknek adódott helyzete. A fellazult Várda védelemben a DVTK góljának szerzője csapata létszámfölényében vezette kapura a labdát, majd a tizenhatosról, ahelyett, hogy a jobbról tisztán érkező játékostársának lepasszolja, a kapus kezébe emelte.

A 4 perc hosszabbításra valamelyest csillapodott az iram, újabb gólhelyzetet egyik csapat sem jegyzett.

A második játékrészben a Kisvárda indította útjára a labdát. Jó iramú játékot hozott a félidő eleje, felváltva vezették támadásaikat a csapatok, a sürgősebb a hazaiaknak volt, és lendületes játékukkal mind közelebb jutottak a kapuhoz, de – a várdai B-közép legnagyobb bánatára – az előttük lévő kapu előterében nem volt gólhelyzet. Közben újabb VAR-vizsgálat volt, az ellenfele kapuja előterébe betörő diósgyőri játékos elesett, de sem újabb büntető, sem lap. Teltek a percek, kisebb szabálytalanságok, passzolási hibák, labdakezelési problémák tördelték a játékot, a félidő közepéhez közeledve egyik csapat játékában sem volt benne a gól. A játékrész közepe hozott ismét izgalmakat, előbb Pozeg Vancas lőtt 22 méterről a kapu fölé, majd rögtön utána a másik kapu előtt egy balról érkező beadásról a kaputól 3 méterre centikkel maradt le a hazai játékos. A Kisvárda ismét szorongatta ellenfelét, lendületes támadásokat vezetett, a befejezés azonban pontatlan volt, ugyanakkor a vezetés birtokában a DVTK egyértelműen az eredmény tartására összpontosított. A 73. percben Camaj közeli lövését védte a kapus, a másik oldalon a 78. percben egy pontrúgás után Kampetsis közeli perdítését fogta a hálóőr. Hiába támadott többet a Várda, lendület már nem volt a játékukban, a mérkőzés hajrájára csökkent az iram. Aztán a 85. percben lezárta a mérkőzést a DVTK. Acolatse középről, 22 méterről egy szabadrúgásból a bal alsóba lőtte a labdát. (0–2) Az ötperces ráadásban előbb a felszabadultan focizó vendégeknek volt egy kapufája, majd az utolsó percben Camaj bal oldalról megeresztett lövésével szépített a Várda. (1–2)

Edzői nyilatkoztatok

Kuznyecov Szergej (DVTK): Izgalmas mérkőzés alakult a meccsből. Az első félidőben jól kontroláltuk a játékot. A második félidőben jobban játszott az ellenfél, de megvolt bennünk a küzdeni akarás, amit korábbi mérkőzéseken hiányoltam a játékosokból. A csapat igazán odatette magát, és ez vezetett a győzelmünkhöz.

Feczkó Tamás (Kisvárda): Gratulálok a Diósgyőrnek a győzelemhez, az első félidőben megérdemelten szerezték meg a vezetést. Második félidőben váltottunk, kockázatot is vállaltunk, helyzeteink voltak, ennyi kapura lövésünk az elmúlt két meccsen nem volt, mint most. Ezeket viszont nem tudtuk értékesíteni. Három olyan momentum volt a mérkőzésen, ami döntően befolyásolta a mérkőzés eredményét.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
Kisvárda Master Good-Diósgyőri VTK 1-2 (0-1)
Kisvárda, Várkerti Stadion, v.: Csonka
gólszerzők: Camaj (95.), illetve Pozeg Vancas (41., 11-esből), Acolatse (85.)
sárga lap: Makowski (81.), Jovicic (84.), Camaj (90.), illetve Vallejo (57.), Kampecisz (80.), Gera (90.)
Kisvárda Master Good: Petkovic - Stefan (Ilievski, a szünetben), Jovicic, Széles - Czékus (Makowski, a szünetben), Ötvös (Lucas, 85.), Nikolov (Ponomarenko, 90.), Alic - Navratil, Cipetic, Camaj
Diósgyőri VTK: Ogyincov - Gera, Szatmári, Csorbadzsijszkij, Stephen - Klimovics (Bényei, 76.), Vallejo, Holdampf - Pernambuco (Acolatse, 76.), Edomwonyi (Kampecisz, 76.), Pozeg Vancas (Lukács, 89.)

A tabella
CsapatM.Gy.D.V.LG.KG.GK.P.
1PAKSI FC1594229161331
2FERENCVÁROSI TC1593337162130
3PUSKÁS AKADÉMIA FC167632720727
4FEHÉRVÁR FC157353124724
5DVSC167362421324
6MTK BUDAPEST167361825-724
7DVTK167272325-223
8ÚJPEST FC166372431-721
9KECSKEMÉTI TE166282428-420
10ZTE FC164392133-1215
11MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC154291724-714
12KISVÁRDA MASTER GOOD1632111527-1211
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés