Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Féltékenységből elrabolta barátnőjét és annak kislányát Szabolcsban

Szabolcsihír | 2024. 03. 22. | 08:56:16
Debrecenben súlyosabb büntetést kaphat a férfi.
Féltékenységből elrabolta barátnőjét és annak kislányát Szabolcsban
Megöléssel is fenyegette a nőt (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélet súlyosítását indítványozta azzal a férfival szemben, aki féltékenységből megfenyegette, majd elrabolta barátnőjét és annak hatéves gyermekét.

A vádlottat a Nyíregyházi Törvényszék emberrablás bűntette, kifosztás bűntette, valamint testi sértés bűntettének kísérlete miatt 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet szerint az agresszív természetű vádlott és a sértett 2022-ben egy közösségi oldalon ismerkedtek meg, majd egymásba szerettek. 2022. augusztus 12-én a nő lakásában voltak, együtt kívánták tölteni a hétvégét. A vádlott délután átment a közeli presszóba, ahol a barátnője egyik férfi ismerőse is italozott. Azonnal féltékeny lett a férfira, szóváltás alakult ki közöttük, ezért az ismerős, hogy elkerülje a vitát, távozott a presszóból. Később a vádlott meglátta az utcán a férfit, odament hozzá és ököllel megütötte, majd elvette a mobiltelefonját és a headsetjét.

Ezt követően a nő házába visszatérve a vádlott bezárta az ajtót, majd órákon keresztül veszekedett és megöléssel fenyegette barátnőjét, valamint annak hatéves kislányát.

A vádlott a késő esti órákban beleegyezett abba, hogy ha a nő hazaviszi és ad neki 50 ezer forintot, akkor szabadon engedi őket. A vádlott magához vett egy kést, majd gépkocsival elindultak. Útközben kidobta a nő mobilját az ablakon, hogy ne tudjon segítséget kérni, majd tovább fenyegette és a követelt összeget 100 ezer forintra emelte. A nő azonban a városba érve a bankautomata helyett a rendőrkapitányság épületéhez hajtott, ahol kiugrott a gyermekével együtt az autóból és segítséget kért.

A vádlott ekkor eldobta a nála lévő kést és elmenekült, de a rendőrök pár utcával arrébb elfogták.

Az ítélet ellen az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében, az elkövető és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbeztek. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést fenntartotta, mert a rendkívül gátlástalan elkövetés mellett a büntetett előéletű vádlott büntetése a cselekménye súlyával nem áll arányban.

Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés