Hirdetés
Hirdetés

Jön a MotoGP Magyarországra, de nem a Nyíregyháza-Miskolc-Debrecen háromszögbe

MTI | 2024. 09. 19. | 16:08:44
Így a nánási projekt papírjai alighanem végleg a kukába kerültek.
Jön a MotoGP Magyarországra, de nem a Nyíregyháza-Miskolc-Debrecen háromszögbe
A Balaton Park lesz a magyar gyorsasági motorozás fellegvára (Fotó: balatonparkcircuit.com)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jövő augusztusban a gyorsaságimotoros-világbajnokság, júliusban pedig a Superbike-vb fordulóját is megrendezik a Balatonfőkajár mellett elhelyezkedő Balaton Park versenypályán.

A létesítményben megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Superbike-vb mezőnye a július 25-27-i, a világbajnoki sorozatba tartozó MotoGP, Moto2 és Moto3 kategória versenyzői pedig az augusztus 22-24-i hétvégén látogatnak a Balaton melletti pályára.

A MotoGP 33, a Superbike pedig 35 év után tér vissza Magyarországra, a Balaton Park Circuiten pedig még végrehajtanak néhány kiegészítő fejlesztést, hogy a pálya megfeleljen a rendezéshez szükséges, úgynevezett Grade A licencnek.

A szerződést 10 évre írták alá 2025-től 2034-ig, a Balaton Parkkal pedig három évre szól az együttműködés a promóteri és szervezői feladatokat ellátó, a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.-vel.

Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. igazgatósági elnöke emlékeztetett rá, hogy 2019 augusztusában került sor az első "komolynak vehető" tárgyalásra a versenysorozatok jogtulajdonosával, a Dorna Sports-cal.

Walterné Dancsó Adrienn, a Balaton Park Circuit operációs igazgatója hangsúlyozta, nagy megtiszteltetés a számukra, hogy jövőre a Superbike-vb és a MotoGP mezőnye is náluk tér vissza Magyarországra.

"Adaptálnunk kell a pályát ezekhez a versenysorozatokhoz, így három helyen módosítani kell a nyomvonalat a bukóterek kibővítése miatt, illetve a pálya más pontjain új bukóterek is ki lesznek alakítva. Októberben elkezdjük a munkálatokat és március végére, április elejére reményeink szerint ezekkel el is készülünk" - mondta.

Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) elnöke úgy fogalmazott, a szervezet minden szükséges támogatást megad ahhoz, hogy a versenyek megvalósulhassanak jövőre.