Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházi győzelem a rangadón

civishir.hu | 2024. 09. 21. | 21:24:22
A Szpari 3-2-re nyert a Debrecen ellen.
Nyíregyházi győzelem a rangadón
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szomszédvárak csatája, keleti rangadó, a két ősi rivális összecsapása, és – nem kell eltitkolni – a szurkolótáborok enyhén szólva cseppet sem kedvelik egymást: igen, ez a Nyíregyháza Spartacus FC és a DVSC labdarúgócsapatának mérkőzése, amelyre mindkét gárda – és a szurkolótáborok is – különös figyelemmel készülnek. Az összecsapásnak ezúttal Nyíregyházán a Városi Stadion adott otthont az OTP Bank Liga Nemzeti bajnokság első osztálya 7. fordulójában szeptember 21-én. Ha a tabellán elfoglalt helyezéseket nézzük, 8. pozíciójával a vendég debreceniek mellett szóltak az esélyek, a Szpari a 11. helyen tanyázott a meccs előtt. A Nyíregyháza azonban az új stadionjában hazai közönség előtt játszott. Igaz, a Lokit is elkísérte a rangadóra mintegy ezer drukker. A B-közép létszámában és meccs előtti hangerejében bizony masszív vendégfölény volt.

A találkozón Berke Balázs sípjelére a Nyíregyháza Spartacus indította útjára a labdát. Az első percek unalmas passzolgatása után az első támadást a hazaiak vezették, a balról érkezett beadásból Kovácsréti fejelte könnyen védhetően 9 méterről Megyeri kezébe a labdát.  A ritmusváltást a Loki is lekövette – két perc alatt három szögletet rúgott, majd a 8. percben, ugyancsak egy szöglet után, Pellumbi bombagóljával megszerezte a vezetést. A sarokról belőtt labda ide-oda járt a lábakon, Szécsi lövése egy védőről Pellumbi elé pattant, aki éles szögből 8 méterről nagy erővel lőtt a kapu jobb oldalába. (0–1)

Próbálkozott a Szpari, Kovácsréti el is jutott egy lövésig, de Megyeri ismét védett. A labdát többet birtokló debreceniek játszottak veszélyesebben, többnyire megnyerték az egy-egy elleni csatákat, Tóth kapujának előterében azonban elfogyott a lendület. Veszélyt egyéni akciók hoztak, ebben Kocsis Dominik jeleskedett. A Szpari játéka lassúbb, körülményesebb, pontatlanabb volt. A 23. percben aztán robbant a stadion, a hazaiak első épkézláb helyzetéből Nagy kiegyenlített. A Loki-védő hibázott a tizenhatoson belül, Toma a kapu előtt keresztbe lőtt labdáját Nagy könnyedén vehette át, igazított is rajta egyet, majd 15 méterről, balról, éles szögből elemi erővel kilőtte a bal felső sarkot. (1–1) Támadásban maradt a Szpari, Kovácsréti távoli lövését védte Megyeri, majd gyors egymásutánban két szögletet is rúgtak. A 37. percben pedig újabb gólt. Egy hosszú indítás után Navratil kevergetett a tizenhatoson belül, majd 9 méterről lőtt, a labda megpattant egy védőn, így Megyeri már tehetetlen volt. (2–1) A félidő végére magára talált a DVSC, igyekeztek maguknál tartani a labdát, Dzsudzsáknak volt egy bődületes lövése 20 méterről, amit Tóth bravúrral tolt a felső lécre, az onnan kipattanót azonban már nem tudták megjátszani a vendégek.

Mindkét csapat egyet-egyet cserélt a második félidőre, amely a debreceniek labdatologatásával kezdődött, majd egy szöglet után a 48. percben nyíregyházi góllal folytatódott, amelyet Berke les miatt azonnal érvénytelenített. Ez jelezte a Loki védelmének sebezhetőségét. A Debrecen támadásépítése lassú, nehézkes, körülményes volt, a kapu előteréig nem tudtak eljutni, míg a Nyíregyháza néhány passzból már Megyeri kapuja előtt volt, a befejezésnél azonban vagy kivártak, vagy tettek még egy felesleges cselt. Egészen a 65. percig, amikor Navratil bevágta a Szpari harmadik gólját. Navratil startolt a kapu elé lőtt labdára, a kifutó kapusról felpattant a labda, a csatár ezt nem hagyta annyiban, tovább futott, és 2 méterről az üres kapuba perdített. (3–1) A DVSC-t megzavarta a bekapott újabb gól, hiába váltott tempót, küzdött meg minden labdáért, játékába rengeteg hiba vegyült – nem tudták megtartani a labdát. Majd a 79. percben Dzsudzsák balról belőtt szabadrúgása után kezezés miatt büntetőhöz jutott a Loki. A labdát Dzsudzsák védhetetlenül lőtte a jobb felsőbe. (3–2) A Szpari lendületes támadást vezetett, szerette volna mihamarabb lezárni a meccset, és a 82. percben ismét lőtt egy lesgólt. Előtte egy szép akciót hatástalanított a Loki védelme, a labda oldalvonalon kívülre került, majd a bedobás után a kapu előtti kavarodásban találtak be a hazaiak. A mérkőzés hajrájában és az öt perc ráadásban a szabálytalanságokkal tarkított küzdelem dominált, mindkét csapatnak volt helyzete, az eredmény azonban nem változott.

Edzői nyilatkozatok

Máté Csaba (DVSC): Jól indult a mérkőzés, hamar vezetést szereztünk, volt labdánk a 2–0-ra is, aztán hibáztunk. Olyan hibákat ejtettünk, ami ilyen szinten nem fogadható el. Ennyi kapott góllal a mérkőzést nehéz megnyerni. Nagyon fontos, hogy a következő mérkőzésre visszanyerjük önbizalmunkat.

Tímár Krisztián (Nyíregyháza): Nehéz mérkőzés volt, ilyen találkozóra számítottunk. Rosszul alakult az eleje, egy lecsorgó labdából megszerezte a vezetést a Debrecen. A csapat tartását mutatja, hogy visszajött a meccsbe, több helyzetünk volt, akkor akár több gólt is rúghattunk volna. A végén izgulni kellett, hiszen egy semmiből jött tizenegyesgól visszahozta a Debrecen reményeit. Jól sikerült felkészülnünk a Debrecen játékából, a győzelemhez kellett az extra kapus teljesítmény is. Megérdemelten nyertünk, több helyzetet dolgoztunk ki.

OTP Bank Liga, 7. forduló:
Nyíregyháza Spartacus FC-Debreceni VSC 3-2 (2-1)
Nyíregyháza, 8000 néző, v: Berke
gólszerzők: Nagy B. (23.), Navratil (36., 65.), illetve Pellumbi (8.), Dzsudzsák (79., 11-esből)
sárga lap: Toma (32.), Kovácsréti (45+2.), Keita (78.), Gresó (84.), Baki (92.), illetve Dreskovic (61.), Silue (89.)
Nyíregyháza: Tóth B. - Baki, Gengeliczki, Jokic (Keresztes, 73.) - Navratil (Pinte, 83.), Keita, Toma (Kvekveszkiri, 84.), Nagy B. - Kovácsréti, Eppel (Ramos, a szünetben), Nagy D. (Gresó, 76.)
DVSC: Megyeri - Kocsis G. (Stojkovic, 63.), Dreskovic, Pellumbi, Ferenczi (Silue, 73.) - Lagator (Djurasek, 73.), Dzsudzsák - Kocsis D. (Domingues, a szünetben), Szűcs, Szécsi (Vajda B., 63.) - Bárány

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés