Hirdetés
Hirdetés

Még mindig sok a posta Nyíregyházán?

| 2024. 08. 27. | 17:13:59
A bezárással kapcsolatban nagy a felháborodás.
Még mindig sok a posta Nyíregyházán?
Értékes területen, Sóstógyógyfürdő szívében van a bezárásra ítélt posta (Fotó: szabolcsihir.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szeptember 2-án már nem nyit ki a Nyíregyháza üdülőterületén lévő posta. A sóstói lakosoknak – vagy az ott nyaraló vendégeknek - ezentúl a másik városrészben lévő, sóstóhegyi postára kell menniük, ha küldeményük érkezik, vagy valamilyen postai szolgáltatást szeretnének igénybe venni.

Ahogy arról a Szabolcsihír beszámolt, a bezárással kapcsolatban nagy a felháborodás – többen felvetették: aláírásgyűjtésbe kell kezdeni a sóstói posta megmaradásáért. A posta egyébként frekventált helyen, nagyon értékes területen áll, ezért azt is beszélik, hogy a Posta értékesíti az ingatlant.

A sóstóhegyi posta – amely átveszi a sóstói feladatkörét is – megközelítése nem könnyű, hiszen akinek nincs autója, busszal csak átszállással és még utána is kiadós sétával érheti el, Sóstóról gyalog pedig balesetveszélyes, mert a forgalmas Kemecsei úton nincs járda és zebra, viszont van közben egy vasúti átjáró is.

Megkerestük kérdéseinkkel a Magyar Postát. Ezekre csak részben kaptunk választ.

Arra voltunk kíváncsiak:

  • Mi vezetett oda, hogy a város üdülőterületén - ahol egyébként jelentős számú lakosság is él - lévő egyetlen postát bezárják? Nem érte meg üzemeltetni?
  • Valóban el akarják adni az épületet, ahogyan azt beszélik a lakók? Van már konkrét ajánlat is?
  • Milyen feltételekkel lehet valaki postapartner, ha Sóstón szeretne postát nyitni?

 A sajtóosztálytól az alábbi választ kaptuk:

„A Magyar Posta arra törekszik, hogy hatékonyan, az ügyféligényekhez rugalmasan alkalmazkodó 21. századi, modern szolgáltatásokat nyújtson.

Nyíregyházán jelenleg 9 posta üzemel, mely jelentősen meghaladja a jogszabályi kötelezettség szerint szükséges 4 postát. Sóstófürdő postán mindössze 2 munkahelyen történik ügyfélkiszolgálás.

Az érintett városrészben élők részére 2024. szeptember 2-ától a legközelebbi Sóstóhegy posta (4481 Nyíregyháza, Szabó Lőrinc utca 9/a.) áll rendelkezésre, amely Sóstófürdőtől gépkocsival 4,3 km-re van, gyalog, valamint kerékpárral 2,2 km.

Emellett Nyíregyházán 7 db MPL Csomagautomata is az ügyfelek rendelkezésére áll 0-24 órában, ami lehetővé teszi, hogy csomagjaikat ott és akkor postázzák, illetve vegyék át, ahol és amikor az a legkényelmesebb.

A Magyar Posta, szem előtt tartva az országos lefedettség fenntartását, a folyamatosan változó körülmények ellenére is arra törekszik, hogy szolgáltatásait rugalmasan igazítsa a helyi lakosság igényeihez, így a Sóstófürdő környékén élők számára a jelenlegi átalakítások során is biztosítva marad, hogy a közelben elérhető legyen a mindennapi ügyintézés.”

S miután a levélből kiderült, még mindig sok a posta Nyíregyházán, rákérdeztünk arra is, vajon számíthatunk-e további bezárásokra, ha jelenleg kilenc van, de a jogszabályi kötelezettség szerint elegendő lenne négy. Erre a kérdésre mostanáig nem kaptunk választ.

Cservenyák Katalin

Hirdetés
Hirdetés