Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mesterlövészeket is bevetettek az ajaki tűznél

katasztrofavedelem.hu | 2024. 06. 17. | 08:34:24
Egy műszakivizsga-állomáson csaptak fel a lángok.
Mesterlövészeket is bevetettek az ajaki tűznél
Hatalmas pusztítást végzett a tűz (Fotó: katasztrófavédelem)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy arról beszámoltunk: kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy hatszázötven négyzetméteres műszakivizsga-állomás az ajaki Vasút utcában. A lángokat a kisvárdai, a baktalórántházi és a cigándi hivatásos, valamint az ajaki önkéntes tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, hat vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották - olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összefoglalójában. 

Mint írják: az állomáson több jármű is állt, a tűzoltók többet kivontattak, egy azonban teljesen kiégett. Az épületben több, különböző típusú gázpalackot is tároltak, amelyek közül kettő felrobbant. A többit a tűzoltók kihozták, majd folyamatosan hűtötték, négy acetilénpalackot a rendőrség mesterlövészei lőttek ki. Kisvárdáról, Záhonyból és Nyíregyházáról vízszállítók is érkeztek a munkálatokhoz, amelynek idejére a Vasút utca érintett szakaszát lezárták.

Teljes terjedelmében égett egy százötven négyzetméteres tiszamogyorósi családi ház tetőszerkezete vasárnap. A lángok átterjedtek a lakótérre és a házzal egybeépített, tizenkét négyzetméteres melléképületre is. A záhonyi, cigándi és baktalórántházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tetőn elhelyezett napelemek megsemmisültek és az ott lakók két probánbután-gázpalackot kihoztak az épületből. Az egységek öt vízsugárral, kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat, majd hőkamerával átvizsgálták az ingatlant. A ház lakhatatlanná vált, az ott élő két ember egy másik ingatlanukba költözött át. Személyi sérülés nem történt.

Harminc méteres fűzfák, lombokon fennakadt, lehasadt ágai miatt hívták a tűzoltókat a nyíregyházi Kopogó utcába tegnap. A forgalmat veszélyeztető ágakat a város hivatásos tűzoltói létraszer és motoros láncfűrész segítségével távolították el.

Több fa dőlt ki Ilk és Nyírmada között az útra. A forgalmi akadályt képező fákat a kisvárdai létraszer segítségével a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók távolították el.

Úttestre dőlt és forgalmi akadályt képezett egy nagy méretű fa ága Nyírbéltek és Nyírlugos között. A nyírbátori hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés