Hirdetés

Miért épp a split klímát válasszuk?

Szabolcsihír | 2024. 04. 25. | 13:17:21
XXX
Miért épp a split klímát válasszuk?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Napjainkban nagyon elterjedt a split klíma. Ezeket az eszközöket lépten-nyomon láthatjuk beszerelve az ingatlanokon, vagyis igazából csak az egyik, külső részük tűnhet fel a házak falán, mely egy igen fontos része a működésüknek. Lássuk, miről is van szó, és miért választja ezt a típust szinte mindenki!

A split klíma két részből áll, ezért olyan halk

A split klíma nemcsak trendi és modern, de még hatékony is! A légkondicionálás során leggyakrabban alkalmazott típusról van szó. Az ablak- vagy mobilklímákkal szemben hatalmas előnnyel rendelkezik mind hatékonyságban, mind zajszintben. Ezek pedig behozhatatlan előnyt jelentenek számára!

Manapság az elsődleges megoldást jelentik ezek a két részből álló készülékek. A külső egységük (melyről már szó volt a bevezetőben is) tartalmazza a kompresszort és a kondenzátort, így a hangosabb részeket bent nem halljuk. Ezért lehet annyira halk a beltéri egység! A kettő között minimális összeköttetés van, egy pár hőszigetelt rézcsövet láthatsz csak.

A komfortérzetünket maximalizálhatjuk ezzel a megoldással. A kellemes környezet megteremtését jelentősen megkönnyíti az, hogy nem kell bent hallgatnunk a kompresszor működését. 

A split klímát használhatjuk hűtésre és fűtésre is!

Ma már a klímák sokkal többet tudnak, mint elődeik. Korábban csak hűtésre használtuk őket, viszont mára már ott tart a technológia, hogy ezek váltak a leghatékonyabb fűtési megoldássá, köszönhetően az inverteres klímák megjelenésének!

Ennek az lett az eredménye, hogy immár évszaktól függetlenül is nagyon jó hasznát vehetjük egy split klímának, ha fűtésre és hűtésre is alkalmas (és a legtöbb modern eszköz már ilyen).

Ha jól megtervezzük, akkor akár pár eszközzel egy teljes házat is egész évben tudunk fűteni és hűteni. De akár meglévő fűtési rendszerek mellé is kiválóan alkalmazhatóak kiegészítő fűtésként, rásegítésként használva. Ez utóbbi megoldás azért sem lehet rossz ötlet, mert így nem lesznek folyamatos használatban, ezért később is romlanak el, mivel nem terheljük őket túl.

Abban viszont mindenképp verhetetlenek, hogy gyorsan meleget csináljanak, ha például késő este érkezünk haza télen. Ilyenkor egy gázos megoldásnak azért sokkal több időre van szüksége az optimális hőmérséklet eléréséhez.

A split klíma trendi és modern megoldás!

Alapvetően nem azért választjuk ezeket az eszközöket, mert trendik és modernek, jó a megjelenésük, még ha ez mind igaz is. Hanem azért, mert gazdaságosan üzemeltethetjük őket, csökkenthetjük velük a fűtésszámlánkat, főleg, ha kihasználjuk a H tarifa adta lehetőségeket is. 

Azonban mindezek mellett nem árt az sem, ha vállalhatóan néz ki egy ilyen eszköz. Főleg a beltéri egysége, amit nap mint nap látunk, és mások is láthatnak, ha hozzánk belépnek.

Szerencsére ma már a designerek igen jó munkát végeznek, és nagyon jól néznek ki a modern split klímák, melyek így egy újabb pozitív tulajdonsággal bővültek.

Hirdetés
Hirdetés