Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nézőpont-felmérés: Magyar Péter az ellenzéket osztja meg

| 2024. 04. 05. | 16:22:41
A felmérés szerint a Fidesz támogatottsága nem változott.
Nézőpont-felmérés: Magyar Péter az ellenzéket osztja meg
Magyar Péter (Fotó: Facebook/Magyar Péter)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar Péter három hete jelentette be, hogy pártot fog alapítani, s azzal indulni szeretne a bő két hónap múlva esedékes európai parlamenti választáson. A Nézőpont Intézet e heti felmérésében azt vizsgálta, hogy az új szereplőnek mi a hatása a magyar politikai versenyre. A helyzetkép egyértelmű. Miközben Magyar Péter magát centrumpártként próbálja pozicionálni, a kormánypártok szavazóit nem tudta megnyerni, támogatói a baloldali pártok meglévő szavazói közül kerültek ki - írja a Nézőpont Intézet.

A felmérés szerint a Fidesz támogatottsága (47 százalék) nem változott februárhoz képest, a baloldali szavazókat azonban megosztotta Magyar Péter színrelépése. A közvélemény-kutatás alapján Magyar Péter leendő pártja (13 százalék) holtversenyben van a DK-MSZP-P hárompárti koalícióval (13 százalék) és a Kétfarkú Kutya Párttal (11 százalék). Az átalakulás legnagyobb vesztese a Momentum, amely a bejutási küszöböt sem éri el (4 százalék). A Mi Hazánk 6 százalékos támogatottságot mértek.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásai 2024. február 26-28., illetve április 2-4. között 1000 fő telefonos megkérdezésével készültek.

?
Ön melyik párt listájára szavaz a 2024. június 9-i EP-választáson?
Fidesz-KDNP
Mi Hazánk Mozgalom
Demokratikus Koalíció
Momentum
LMP
MSZP
Párbeszéd
Magyar Péter pártjára
Márki-Zay Péter pártjára
Nem megyek el szavazni!
Vona Gábor pártjára
A Magyar Kétfarkú Kutya Pártra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés