Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháza után Debrecenben is megszólal a Sunshine FM

Szabolcsihír | 2024. 08. 27. | 11:46:50
Új időszámítás kezdődik.
Nyíregyháza után Debrecenben is megszólal a Sunshine FM
Balogh Béla és Kirják Róbert (Fotó: Szabolcsihír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Látványosabb, frissebb és „ütősebb" lesz Nyíregyháza kedvenc rádiójának nyárzárója – ígérik a szervezők, akik azt is elmondták augusztus 27-i sajtótájékoztatójukon, hogy lezárult egy korszak, új időszámítás kezdődik a 23 éves 99.4 Sunshine FM életében: Nyíregyháza mellett hamarosan Debrecenben is szól a rádió.

– Ritkán tartunk sajtótájékoztatót, de most annyi jó történik velünk, amit meg kell osztanunk a sajtóval, hallgatóinkkal – mondta Balogh Béla, a Sunshine Rádió Kft. ügyvezetője, aki hozzátette: megint eltelt egy tartalmas év, melyet szeretnének megünnepelni a hallgatókkal, s újra a VIDOR Fesztiválon: augusztus 30-án, pénteken a fesztivál színes programjai között rendezik meg a Sunshine FM szülinapi Birthday Night partiját. A rádió ugyanis egyidős a VIDOR Fesztivállal. – Korábban külön ünnepeltünk, aztán néhány éve elkezdtünk tárgyalni arról, hogyan csatlakozhatunk a rendezvénysorozathoz a szülinapi partinkkal – folytatta. Ennek eredménye volt, hogy 2019-ben egy kisszínpadon, tűzijátékkal, majd a VIDOR-kertben ünnepeltünk. Idén immár most a fesztivál nagyszínpadán lesz a műsor, az after parti pedig a VIDOR-kertben.

19 órától fellép a Tibi a hegyről, majd Gáspár Laci és a Kozmix együttes szórakoztatja a hallgatóságot. Közel 300 szelet tortát osztanak szét, de lesz ajándék- és cukorágyú.

Kirják Róbert színházigazgató a rádió és a Móricz Zsigmond Színház együttműködéséről szólva elmondta: 5 évnél régebbi a szoros kapcsolat, mely korábban inkább bartermegoldásokat jelentett. Úgy fogalmazott, „a VIDOR és a Sunshine-szülinap kapcsán csaptunk a fejünkre: miért is ne kapcsolnánk össze a kettőt?!" Azzal, hogy most a nagyszínpadon lesznek a koncertek, még hangsúlyosabb lesz a szülinap, több ezren vehetnek rajta részt, az after partin pedig hajnal 3-ig szórakozhatnak az emberek a Sunshine DJ-ivel.

A sajtótájékoztatón aláírták a színház és a rádió új együttműködési szerződését. – Rajongunk a színházért, igyekszünk mindent megtenni érte – árulta el Balogh Béla, ezzel indokolva, hogy a kereskedelmi rádió miért tesz kivételt a teátrummal. – A színház a szívünk csücske, amit támogatni kell, hogy minél többen ismerjék meg azt a színvonalas műhelymunkát, ami ott folyik.

A tájékoztatón a továbbiakban arról is szóltak, hogy a Sunshine FM 99.4 hamarosan mint körzeti rádió fog működni Debrecenben, a 93.5 MHZ-en. – A médiahatóság döntése nyomán nagy fordulatot vett az életünk: a helyi információk megmaradnak itt, és a debreceni vételkörzetben is ottani, helyi híreket hallhatnak majd. Minden korosztály megtalálja a számára kedves zenét – ezt már Kondor Roland, a Sunshine FM programmenedzsere mondta.

A rádiónak új logója is lesz, a sajtótájékoztatón ezt is bemutatták. Várhatóan október végén, november elején lesz az indulás. A vételkörzet bővülésével nem fognak sérülni a helyi érdekek, továbbra is a helyi híreken lesz a hangsúly.

A Szabolcsihír érdeklődésére elhangzott: Debrecenben nem lesz egyelőre szerkesztőség, ottani hírügynökséggel tervezik az együttműködést, és szeretnének a debreceni eseményeken ugyanúgy jelen lenni, mint Nyíregyházán, így nem kizárt, hogy bővülni fog a rádió létszáma a későbbiekben. – A két város szinte összeér, regionális szinten kell gondolkodni, a híreket is úgy csomagolni, hogy a térségnek származzon belőle előnye – mondta Balogh Béla.

CsK

Hirdetés
Hirdetés