Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pedofilügy: Balog Zoltán lemondott a zsinati elnöki posztról

civishir.hu | 2024. 02. 16. | 17:30:34
Az előzményeket ismerve várható volt.
Pedofilügy: Balog Zoltán lemondott a zsinati elnöki posztról
Balog Zoltán mégis lemondott (Fotó: MTI/archív)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Balog Zoltán református püspök a február 16-ai zsinat értekezletén lemondott lelkészi elnöki tisztségéről - közölte a reformatus.hu.

Mint írják: a Magyarországi Református Egyház törvényei szerint a lemondás a következő Zsinat döntésével válik hatályossá. Ezen az értekezleten nem került sor szavazásra. A soron következő zsinati ülésig Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, a zsinat lelkészi alelnöke ügyvezetőként látja el az elnöki teendőket.

Balog Zoltán február 13-án, kedden ismerte el, hogy támogatta a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének, K. Endre kegyelmi kérvényének pozitív elbírálását, de akkor még nem mondott le sem a püspöki, sem a zsinati elnöki posztjáról, mivel az esperes-gondnoki értekezlet szimpátiaszavazásán a jelenlévők 86 százaléka bizalmat szavazott neki.

Mint ismert: K. Endrét, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesét azért ítélték el 3 év 4 hónap börtönbüntetésre, mert segített eltussolni az intézmény igazgatójának pedofil tetteit.

A február 2-án kirobbant ügy miatt lemondott Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit, korábbi igazságügyi miniszter, a Fidesz EP-listájának vezetője is.

Hirdetés
Hirdetés