Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szavazategyenlőség alakult ki Kisszekeresen

mti | 2024. 06. 10. | 08:55:32
Márpedig ketten nem lehetnek polgármesterek ugyanott.
Szavazategyenlőség alakult ki Kisszekeresen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tizenhat településen alakult ki szavazategyenlőség a polgármesterjelöltek között, így ezeken a településeken feltehetően időközi választást kell tartani – derül ki a Nemzeti Választási Iroda június 10-i adataiból.

Baranya vármegyében Tarróson, Bács-Kiskun vármegyében Újsolton, 

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében Sajóivánkán és Vattán alakult ki szavazategyenlőség az első két helyen végzett jelöltek között. A sajóivánkaiak nem tudtak dönteni a mostani településvezető – független – Seszták Ottó és Mándoki Angelika között – mindkettekükre 182-en szavaztak. Vattán a jelenlegi független polgármester, Birinyi László és kihívója, a szintén független Molnár Sándorné is 239 voksot kapott.

Ugyanez a helyzet Győr-Moson-Sopron vármegyében Rábaszentmihályon, Somogy vármegyében Büssün, 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kisszekeresen 70-70 szavazatot kapott Demeter Csabáné és Nagy Barna Géza – mindketten független jelöltek.

Tolna vármegyében, Koppányszántón is eredménytelen a voksolás. Vas vármegyében Bajánsenyén, Kissomlyón, Mesterházán és Rátóton, Zala vármegyében pedig Belsősárdon, Szijártóházán, Zalaboldogfán és Zalakomárban alakult ki az első helyen végzett polgármesterjelöltek között szavazategyenlőség.

Ezeken a településeken még elképzelhető, hogy a jogorvoslatok miatt mégis eldől, melyik jelölt kapott több voksot, de ha a jogorvoslatok lezárulta után is egyenlő lesz az állás, időközi választást kell tartani.

Szavazategyenlőség miatt nem volt eredményes a választás a Baranya vármegyei Pécs 15. számú egyéni választókerületében, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Mezőtúr 4. számú egyéni választókerületében, továbbá a Pest vármegyei Kerepes 5. számú egyéni választókerületében. Amennyiben a jogorvoslatok lezárulta után is marad a jelöltek közötti szavazategyenlőség, ezeken a helyeken is időközi választást kell majd tartani 120 napon belül.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés