Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szófiai torna: negyeddöntőben a nyíregyházi teniszező

MTI | 2023. 11. 08. | 19:36:02
Fucsovics Márton fordulatos meccset játszott.
Szófiai torna: negyeddöntőben a nyíregyházi teniszező
A találkozó 2 óra 13 percig tartott (Fotó: Fucsovics Márton Facebook-oldala)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Marozsán Fábián után Fucsovics Márton is bejutott az 563 ezer euró (220 millió forint) összdíjazású szófiai keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjébe. A világranglistán 47. Fucsovics a november 8-i, szerdai nyolcaddöntőben az osztrák Jurij Rodionovval (110.) találkozott, pályafutása során másodszor. Korábbi összecsapásukat a magyar játékos nyerte tavaly Stuttgartban.

A fehérorosz származású, Németországban született ellenfél rögtön elvette a 31 éves nyíregyházi teniszező szerváját, akinek az első szettben csak egy (kihasználatlan) bréklabdája volt. Fucsovics – aki 2019-ben döntőbe jutott a bolgár fővárosban – 3:5-nél is elvesztette az adogatását, és ez már a szettjébe került.

A folytatásban aztán az ötödik bréklabdáját már kihasználta 3:3-nál a magyarok legjobbja, és előnyét sikeresen végigvitte, így 1 óra 18 perc elteltével kiegyenlített.

Az utolsó felvonás Fucsovics-brékkel kezdődött, majd a balkezes Rodionov 4:1-nél is elbukta a szerváját, innen pedig már nem volt a számára visszaút. A fordulatos meccs 2 óra 13 percig tartott. A nyolcadik kiemelt Fucsovics a csütörtöki negyeddöntőben a negyedikként rangsorolt argentin Sebastian Baezzel (29.) vagy az orosz Pavel Kotovval (80.) mérkőzik meg.   

Eredmények, nyolcaddöntő:

Fucsovics Márton (8.)-Jurij Rodionov (osztrák) 3:6, 6:4, 6:1

Hirdetés
Hirdetés