Hirdetés

Új óvodát építtet Geszteréden Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

MTI | 2023. 12. 02. | 09:32:33
Letették az alapkövet.
Új óvodát építtet Geszteréden Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye
Megáldották az alapkövet (Fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három új óvodát épít a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye az országos óvodaprogram részeként – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára december 1-jén Geszteréden. Soltész Miklós az egyházmegye helyi óvodájának alapkőletételén arról beszélt, az elindult vagy a jövőben elinduló fejlesztések révén összesen 250 új óvodai férőhely jön létre.

Az óvodaprogram fejlesztései a katolikus egyházon belül mintegy 13 ezer új vagy megújuló férőhelyet jelentenek, a projekt pedig folytatódni fog, amint azt az ország gazdasági helyzete lehetővé teszi – hangoztatta az államtitkár.

Beszédében kitért arra, nagyon fontos, hogy a fiatalok jól tudjanak dönteni az életükről, nekik a neveléssel segíthetünk abban, hogy később megtalálják a boldogulásukat és teljes, boldog életet éljenek. Soltész Miklós jó döntésnek nevezte, hogy egyházi kézbe kerül Geszteréd általános iskolája, valamint a római katolikus egyházmegye szerepet vállal az óvoda létrehozásában és működtetésében is. A kormány számára fontos ez a közösség – húzta alá az államtitkár. Soltész Miklós megemlítette, a vidéken és a kistelepüléseken élőket korábban lebecsülték, amiért "másoknak elnézést kellett volna kérniük", a mostani kabinet azonban cselekedett és az egyházakkal összefogva fejleszti ezeket a településeket. A három csoportos új tagóvoda beruházási értéke több mint 493 millió forint, amelyből 168 millió forint költségvetési támogatás.

Az eseményen jelen volt Palánki Ferenc megyéspüspök és Szabó József, a község Fidesz-KDNP-s polgármestere.

Hirdetés