Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Recept: kakaós kalács, fonva

| 2017. 04. 27. | 12:06:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: kakaós kalács, fonva
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:

1/3 élesztő (42 g-ból)
18 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg fehér liszt
1 kk. cukor 
1 tojás
2-3 dkg olvasztott margarin
3 ek. narancspüré (kifacsart narancsból, kb. 50 ml)
50 ml tejszín
1 dl víz
2-3 ek. xilit és kakaópor keveréke 
pici olaj a tészta kenéséhez

Elkészítése: A szokásos módon a kenyérsütő üstjébe pakoltam a hozzávalókat, és rábíztam a dagasztást. Majd fél-háromnegyed órán át letakarva kelesztettem. A megkelt tésztát kétfelé vettem, picit még átgyúrtam és kinyújtottam. Kevés lajjal lekentem, xilittel elkevert narancsos Duel kakaóporral megszórtam, majd feltekertem. Kicsit húztam, csavartam is a rúdon. Ugyanezt megcsináltam a másik rúdból is. Keresztbe tettem őket egymásra, és megpróbálkoztam a kétszálas fonással. A tésztához tett felvert tojásból kivettem két evőkanálnyit, egy pici tejszínnel elkevertem és ezzel kentem meg a kalácsot. 180 fokos előmelegített sütőben, margarinnal kikent, lisztezett tepsiben kb. 30 percig sütöttem, majd 5 percig 160 fokon és további 10 percig már csak alsó sütéssel.

Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva

izutazas.blogspot.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés