Ezen a versenyen nem csak fogyhat, nyerhet is!

szabolcsihir.hu

2019.06.13. 12:16

Ezen a versenyen nem csak fogyhat, nyerhet is!

Nyíregyházi konyhatündérek, figyelem!

Hirdetés

Hirdetés

Közös receptversenyt írt ki a Kor Kontroll Társaság és a Magyar Elhízástudományi Társaság, mely oka, hogy az elhízás drasztikusan növelheti a betegségek kockázatát. A túlsúly és az elhízás együttesen a felnőtt lakosság több mint kétharmadát érinti Magyarországon. A receptversennyel a megfelelő mennyiségű és minőségű ételek fogyasztására kívánják felhívni a figyelmet, és azok megfelelő elkészítési módjainak megismerésére.

A verseny abban különbözik a megszokottól, hogy a testsúlyukat megőrzőknek, fogyni vágyóknak és diabéteszeseknek szól.

Várják a határon túli- erdélyi, vajdasági, felvidéki, kárpátaljai hagyományőrző ételek receptjeit is. Mindenki pályázhat, aki tenni szeretne azért, hogy ne rakódjanak rá plusz kilók, és ismer olyan recepteket, amelyek testsúlymegőrzők. Olyan recepteket várnak, melyek szerzői hozzájárulnak az egészséges étrend és életmód kialakításához, a testsúly rendezésével a betegségek megelőzéséhez is. Minden pályázó maximum 3 recepttel vehet részt a versenyben, valamint automatikusan és térítésmentesen hozzájárul receptjének és képeinek megjelentetéséhez.

Az elbírálás szempontja, hogy az étel az egészséges táplálkozás ajánlásainak megfeleljen, mégis vegye figyelembe a hagyományos magyar konyha szokásait. Az elbírálás szempontjai: az étel az egészséges táplálkozás ajánlásainak megfeleljen, mégis vegye figyelembe a hagyományos magyar konyha szokásait. Növényi eredetű zsiradékot használjon az állati helyett, minél kevesebb sót tartalmazzon, felesleges kalóriától mentes, könnyen és gyorsan elkészíthető legyen, és ne legyen költséges.

A pályázatokat e-mailben lehet elküldeni a receptverseny@korkontrolltarsasag.hu címre. Beküldési határidő: november 10.

További információk ITT olvashatók.
Nyíregyházareceptverseny

Szóljon hozzá!

Hirdetés