Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hétvégén két részre szakad az ország

| 2016. 11. 19. | 09:59:00
Így alakul az időjárás.
A hétvégén két részre szakad az ország
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombat délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet. A nap folyamán kettősség jellemzi hazánk időjárását. A nyugati és középső tájakon erősen felhős vagy borult ég valószínű. A Dunántúlon - illetve később északon is - egyre többfelé alakulhat ki gyenge eső, zápor. Ezzel szemben a Tiszántúlon kevesebb lesz a felhő, és akár több órára is kisüthet a nap. Ezeken a területeken csapadék sem várható. A csúcshőmérséklet eléri a 11, 17 fokot.

A szombat esti órákban egy gyors mozgású hidegfront keskeny csapadékzónája lép be északnyugat felől az országba. A csapadékzónából a Dunántúlon kiadós záporok várhatók. A Duna vonalától keletre csak gyengébb esőzések lesznek, míg a Tiszántúlon nem hullik számottevő csapadék. Vasárnap reggelre előreláthatólag mindenütt megszűnik a csapadék-tevékenység.  A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 10 fok közé várható. A leghidegebb a keleti határvidéken lesz, a legenyhébb idő pedig a Dél-Dunántúlon.

Vasárnap délután mindenütt csökken, felszakadozik a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. A legtöbb napsütésre az ország délkeleti, déli tájain van kilátás. Ezzel szemben valamivel több felhőre kell készülni északon. Említésre méltó csapadék sehol sem várható. A legmagasabb hőmérsékletek még mindig elérik a 11-17 fokot. Szombathoz hasonlóan az északi hegyvidéken lesz a leghűvösebb, a Dunántúl déli részein pedig a legenyhébb idő.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés