Hirdetés

Hirdetés

A héten 25 fok is lehet, csapadék nem várható

MTI

2020.04.20. 09:43

A héten 25 fok is lehet, csapadék nem várható
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

A tavaszias idő sokakat a szabadba csábít, de most jobb otthon.

Hirdetés

A héten ismét sok lesz a napsütés: átmenetileg kissé lehűl a levegő, majd ismét melegedés várható, a hétvégén a 25 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn csapadékmentes időre van kilátás. A szél gyakran lesz élénk, sőt az Alföldön tartósabban meg is erősödik. A leghidegebb órákban többnyire 3-10 fok lesz, de északon helyenként gyengén fagyhat. Napközben 14-19 fokig melegszik a levegő.

Kedden is napos idő lesz, csapadék nem várható. A szél sokfelé lesz erős, az Észak-Alföldön és az Északi-középhegység térségében néhol viharos. A minimumhőmérséklet általában 2-7 fok között valószínű, de az északi völgyekben és az Alpokalja szélvédett helyein mínusz fokig is hűlhet a levegő. A nappali maximumok 15-20 fok között alakulnak.

Szerdán és csütörtökön is sokat fog sütni a nap, csapadék továbbra sem várható. Szerdán még élénk, erős lesz a keleti-északkeleti szél. A friss hajnalokat követően délutánonként 15-20 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Pénteken már országszerte 20 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet a napos időben.

Szombaton több órára kisüt a nap, csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb 20 és 25 fok között valószínű.

Vasárnap is napos idő várható, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet 2 és 9, a maximum 21 és 26 fok között alakul.

Hirdetés

Hirdetés