Hirdetés

Hirdetés

Riasztás: heves zivatarra, villámlásra, jégesőre figyelmeztetnek Szabolcsban

MTI

2020.06.12. 18:31

Riasztás: heves zivatarra, villámlásra, jégesőre figyelmeztetnek Szabolcsban
Június 7-én már lecsapott a vihar, ez a kép Ramocsaházán készült

Medárd óta minden nap leszakad az ég.

Hirdetés

Az ország északkeleti részére, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes járásaira másodfokú riasztást adott ki a heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt június 12-én pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Rövid idő alatt 50 millimétert is meghaladó csapadék hullhat az ország keleti felében.

A nap folyamán Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg más részeire is kiadhatnak másodfokú riasztásokat. Az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: péntek délutántól keleten zivatarokra kell számítani. Az Alföld északi részén és az Északi-középhegységben intenzívebb zivatarok várhatók, ezekhez helyenként felhőszakadás, viharos szél, jégeső társul.

Északkeleten néhol heves zivatar is előfordulhat, amelyet nagy méretű jég, 50 milliméternél több csapadék, óránkénti 80-90 kilométeres vagy akár annál is erősebb szélrohamok kísérhetnek. Éjszaka folytatódnak a zivatarok keleten, északkeleten.

Szombaton a déli óráktól ismét kiterjedt zivatarokra lehet számítani, elsősorban az ország északi felében és keleten. Itt és az Észak-Alföld térségében heves zivatarok is kialakulhatnak. Ezeket néhol óránkénti 90 kilométeresnél erősebb, viharos szél kísérheti, ehhez nagy mennyiségű csapadék és nagy méretű jég társulhat - tették hozzá.
jégesőidőjárás-előrejelzés

Hirdetés

Hirdetés