Hirdetés

Hirdetés

Afrika felől forróság és sivatagi por érkezik

MTI

2021.06.22. 18:11

Afrika felől forróság és sivatagi por érkezik

Június utolsó napjaiban is kánikula várható.

Hirdetés

A következő napokban is forróságra lehet számítani. Emellett a magasban a Szaharából sivatagi por is érkezik az ország térségébe, amely le is ülepszik a tárgyakra "finom, fátyolos bevonat formájában" – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán. Török László meteorológus videójában elmondta:

a következő egy-két napban még melegebb levegő érkezik az ország felé, ezzel érkezik a sivatagi por is.

Egy hullámzó frontrendszernek köszönhetően aztán a hétvégére több fokkal felfrissül az idő. Kifejtette: kedden az éjszaki órákban gyenge lesz a légmozgás, csapadék sehol sem várható. A hőmérséklet 16 és 23 Celsius-fok között alakul. Szerdán is sok lesz a napsütés, csak időnként élénkül meg a légmozgás. Legfeljebb az Északi-középhegység térségében lehet egy-egy zápor. A nappali maximumok 33 és 38 fok között alakulnak. Az ország nagy tavalyinál a partokon is meleg lesz a levegő, a víz hőmérséklete általában 25 fok körüli lesz.

Csütörtökön sem várható lényeges változás, de még melegebb lesz, már 39 fok is lehet.

Pénteken megérkezik a hideg levegő első hulláma, és az ország északi, északnyugati részén már 30 fok alatti csúcshőmérséklet várható. A folytatásban is hűvösebb levegő érkezik az országba, így a hétvégén már országszerte felfrissül a levegő, megszűnik a forróság. Általában 30 fok körüli maximumok várhatók és az éjszakák is viszonylag hűvösebbek lesznek.

A jövő héten visszatér a kánikula, de várhatóan nem lesz olyan meleg, mint most.
időjáráskánikula

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés