Hirdetés

A főszerep a napsütésé

MTI

2021.08.15. 18:05

A főszerep a napsütésé
Illusztráció: pixabay.com

Változatos idő lesz.

Hirdetés

Napnyugtáig főként az ország északi felében zavarhatják meg fátyol- és gomolyfelhők a napsütést, ezzel együtt záporok, zivatarok kialakulására is főként ott számíthatunk. Éjszaka sem hagy alább a zivatartevékenység, sőt, délnyugatra heves zivatar is besodródhat. Hétfő hajnalra a záporok, zivatarok északkelet felé elhagyják az országot, és napközben már főként napos, gomolyfelhős idő várható. Délutántól már közeledik a hidegfront felhő- és csapadékrendszere, előterében már kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Hétfő estétől északnyugat felől egyre többfelé várható zivatar. A légmozgás vasárnap mérsékelt marad. Hétfőn a déli szél napközben feltámad, estére nagy területen északnyugatira fordul, és megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 32 és 38 fok között valószínű, az északi határnál viszont 30, 31 fokot mérhetünk.
     

Hirdetés

Hirdetés