Színpompás napok jönnek, akár 20 fokkal

MTI

2021.10.16. 16:19

Színpompás napok jönnek, akár 20 fokkal
Őszi színekben pompázó fa egy réten Derecske és Tépe között (MTI/Czeglédi Zsolt)

Gyönyörködjenek, míg süt a Nap!

Hirdetés

Hirdetés

Az Időkép előrejelzése szerint szombaton egy gyenge hidegfront súrolja hazánkat. Főként kezdetben több felhő lehet az égen, de csapadék előfordulásának minimális az esélye. Délutánra észak felől jelentősen csökken felszakadozik a felhőzet, a napsütés kerül túlsúlyba. Az északias szelet a Dunántúlon és északkeleten, keleten kísérhetik élénk lökések. Napközben 13-17 fok várható.

Vasárnap is jobbára napos idő lesz, kevés felhő lesz az égen. Hajnalra pára-, ködfoltok alakulhatnak ki, illetve északon és az Alföld középső tájain alacsony szintű rétegfelhőzet is képződhet. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban -2, +6, délután 13-17 fokot mérhetünk.

Hétfőn is hideg, több helyen nyirkos, ködös idővel indul a nap. Talajmenti fagy még több helyen előfordulhat. Napközben kezdetben erősen fátyolfelhős idő lesz, ennek mennyisége délután északnyugat felől csökken. Délután ismét 13-17 fokra készülhetünk.

Kedden is sok lesz a fátyolfelhő, de pár fokkal erősödik a nappali felmelegedés, 14-19 fokos maximumokra van kilátás. Szerdán már enyhébb lesz a hajnal, napközben pedig 15-22 fok valószínű. Változóan felhős-napos időre van kilátás többfelé élénk délies széllel.

ősz

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés