Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Másodfokú riasztás lesz érvényben

| 2022. 05. 12. | 19:27:00
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az OMSZ szerint heves zivatarok is kialakulhatnak.
Másodfokú riasztás lesz érvényben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zivatarosra fordul az időjárás, május 13-ra másodfokú figyelmeztetéseket is kiadtak. A hétvége további részében viszont ismét sok lesz a napsütés - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet május 12-én juttattak el az MTI-hez.

Május 13-án az ország nagyobb részén több órára kisüt a nap, de több helyen várhatók záporok, zivatarok. Elsősorban a keleti tájakon akár heves zivatarok is kialakulhatnak. Zivatarveszély miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Az esti órákra csökken a csapadék valószínűsége. A szél mindenütt északnyugatira fordul és nagyobb területen kísérhetik erős lökések. Zivatarok környezetében viharos szélrohamokra is számítani lehet.
A legalacsonyabb hőmérséklet általában 13 és 20 Celsius-fok között várható, a legmagasabb hőmérséklet pedig 24 és 32 fok között valószínű.

Május 14-én napos és jellemzően száraz idő várható, legfeljebb egy-egy jelentéktelen zápor fordulhat elő. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A hőmérséklet hajnalban 9 és 16, délután 24 és 29 fok között alakul.

Május 15-én is napos időre van kilátás, csapadék nélkül. Általában mérsékelt lesz a légmozgás. A minimumok 7 és 14, a maximumok 24 és 29 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés