Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az átlagosnál hidegebb idő érkezik

| 2022. 11. 25. | 19:54:00
De legalább fagyra nem kell számítani.
Az átlagosnál hidegebb idő érkezik
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A jövő héten Magyarországon jellemzően az átlagostól hidegebb hétre kell számítani, főleg az északkeleti, keleti országrészben, míg nyugaton az ilyenkor jellemző hőmérsékleti viszonyoknak megfelelően alakul a hőmérséklet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebookon.

A meteorológiai szolgálat a közösségi oldalán közzétett anomália-térképein a jövő heti és az azt követő hét várható hőmérsékleti viszonyait, vagyis az átlaghőmérséklettől való előre jelzett eltérést mutatta be.

Azt írták, ezek szerint a jövő héten jellemzően az átlagostól hidegebb hétre kell számítani, főleg az északkeleti, keleti országrészben, míg nyugaton az ilyenkor jellemző hőmérsékleti viszonyoknak megfelelően alakul a hőmérséklet.

"Az azt követő héten már hazánk jelentős részén az átlagoshoz képest pár fokkal alacsonyabban alakul a hőmérséklet" - jegyezték meg.

Hozzátették: az országos átlagos maximumhőmérséklet az előre jelzett időszakban nagyjából 3,8 és 5,8 fok között, míg a minimumhőmérséklet 2,1 és 0 fok között szokott alakulni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés