Hirdetés

Veronai busztragédia: a magyar hoki is gyászol

2017.01.22. 13:01

Veronai busztragédia: a magyar hoki is gyászol

A szülők túlélték a tragédiát, gyermekeik nem.

Hirdetés

Vígh Balázs, a Ferencváros és az UTE korábbi csatára is a veronai buszbaleset áldozatai között van. Az előző szezonban még játszott a Tisza Volánban. 30 éves volt.

A játékos testnevelő tanár édesapját, Vígh Györgyöt kísérte el segítőként a budapesti Szinyei gimnázium sítúrájára. Ott volt a húga és édesanyja is. A szülők túlélték a tragédiát, gyermekeik nem. Vígh György volt az a híradásokban is szereplő tanár, aki önmagát nem kímélve jó néhány gyereket kimenekített a kigyulladt buszból - írja a jegkorongblog.hu.

Vígh Balázs tíz éven keresztül volt a Ferencváros játékosa – kölyöktől a MOL Ligáig, a 2008/09-es szezonig –, majd egy év kihagyást követően még két idényt lejátszott a legmagasabb szinten, ekkor már az Újpesti TE színeiben. Összesen 97-szer lépett jégre a magyar bázisú bajnokságban, 7 gólt és 2 asszisztot jegyzett. 2014 és 2016 között még játszott a szerb bajnokságban induló Tisza Volánban.

A szörnyű tragédia tizenhat áldozata között a magyar jégkorong-társadalom őt is gyászolja. Minden magyar vonatkozású hokimeccs gyászszünettel kezdődik.

Olaszországbuszbaleset

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés