Egy izraeli hokis Auschwitzba szerződött

2020.08.12. 17:48

Egy izraeli hokis Auschwitzba szerződött
Eliezer Sherbatov jó erőben van... (Fotó: magánarchívum/Facebook)

Össztűz zúdul a sportolóra.

Hirdetés

Hirdetés

A lengyel Unia Oświęcim jégkorongcsapata kiállt izraeli játékosa, Eliezer Sherbatov mellett, akit az izraeli közösségi médiában árulónak neveztek, amiért olyan város csapatába szerződött, ahol náci koncentrációs tábor működött. Oświęcim német neve Auschwitz, a hitleri Németország alatt itt több mint egymillió embert gyilkoltak meg, többségük zsidó származású volt.

A 28 éves Sherbatov múlt héten igazolt az Uniához, és emiatt sokan támadták hazájában. A lengyel klub azonban védelmébe vette az izraeli válogatott csapatkapitányát. „Mélyen szomorúak vagyunk, hogy a médiában így támadták a nemrégiben hozzánk igazolt profi játékost” – írta a klub honlapja.

Az izraeli Rehotovban született csatár – akinek van orosz útlevele is – elmondta, hogy ismeri a történelmet, és zsidóként még jobban szeretne bizonyítani a csapatban.

 „Itt Lengyelországban az emberek boldogak, hogy egy Izraelből érkező zsidó az Oświęcim csapatában játszik. Boldog vagyok én is, hogy történelmet írhatok, és természetesen segíteni akarok, hogy a holokausztot ne feledjék” – mondta Sherbatov a The Times of Israel című lapnak.

Sherbatov 17 évesen került ki hazájából Kanadába, ahol a legmagasabb juniorosztályban is játszhatott. Később francia, kazah, szlovák és lett klubokban fordult meg. Az előző szezonban a kazah Ertisz Pavlodarban játszott.

holokausztjégkorongauschwitz

Hirdetés

Szóljon hozzá!