Hirdetés

Hirdetés

Kisebb csodát tett a magyar női hokiválogatott

2022.08.30. 18:10

Kisebb csodát tett a magyar női hokiválogatott
(Fotó: Magyar Jégkorong-szövetség)

A világelitben maradnak a hölgyek.

Hirdetés

Pat Cortina, a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitány büszke csapatára azok után, hogy sikerült kivívni a remélt bennmaradást a dániai elitvilágbajnokságon. Az együttes számára még a negyeddöntő sem elérhetetlen, ez a kedd  esti német-dán összecsapás után dől el.

Szépen, lépésről lépésre haladtunk és elértük azt, amiért jöttünk: jövőre is az elitben szerepelhet a csapat. A németek ellen keményen harcoltunk, mellénk állt a szerencse is, és fontos győzelemmel kezdtünk. A csehektől azért is kaphattunk ki, mert túlságosan tiszteltük őket, nem hittük el, hogy lehet keresnivalónk. A dánok ellen jól játszottunk, és csak a legfontosabb dologban nem voltunk eléggé jók: a góllövésben. Szerencsére ez feltüzelte a játékosokat, és a svédek ellen megmutatták: képesek betalálni, pontot szerezni. Büszke vagyok rájuk, élvezzük a tornát

- mondta Cortina, aki úgy vállalta el a női válogatott irányítását, hogy mellette a Garmisch-Partenkirchen-i SC Riessersee vezetőedzője.

A válogatott múlt csütörtökön 4-2-re legyőzte a németeket, majd pénteken 7-1-re kikapott a csehektől, vasárnap 1-0-ra a házigazda dánoktól, hétfőn pedig szétlövésben maradt alul a svédekkel szemben (2-3). 
jégkorongvilágbajnokság

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés