Hirdetés

Hirdetés

Ezek az amerikaiak a keblükre ölelik az oroszokat

2022.09.21. 13:00

Ezek az amerikaiak a keblükre ölelik az oroszokat
Bill Daly nyilatkozik az ESPN-nek

Ovecskin és társai nélkül sokkal szegényebb lenne a hoki.

Hirdetés

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) elnökhelyettese azt mondta, hogy szeretné, ha Oroszország válogatottja is részt venne a 2024-re tervezett világkupán. Bill Daly az ESPN-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, bár még túl korai lenne biztosra mondani, a maga részéről azonban nagyon reméli, hogy az oroszok vk-szereplése lehetséges.

Az NHL-vezető megközelítése ellentétes a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) Oroszországot illető álláspontjával, merthogy az IIHF az ukrajnai háború miatt kizárta az orosz csapatokat az általa szervezett tornákról, így a férfiválogatott már az idei vb-n sem indulhatott, és el van tiltva a 2023-as világbajnoki szerepléstől is. Ezzel szemben az orosz profi hokisok továbbra is játszhatnak NHL-es csapataikban.

Az NHL szervezi - és nem az IIHF - a legjobb nemzeti válogatottakat felvonultató világkupát, amelyet legutóbb 2016-ban rendeztek meg. A 2024-est az év februárjára tervezik, amikor bő két hétre felfüggesztenék az NHL bajnoki idényét.

A hat évvel ezelőtti torontói világkupán Kanada, Csehország, Finnország, Oroszország, Svédország és az Egyesült Államok válogatottja mellett egy kanadai-amerikai, valamint egy európai U23-as vegyes csapat szerepelt.


IDE VÁG!


 

jégkorongNHL

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés