Hirdetés

Nagyon drága lett a piacon a vécé

Szabolcsihír

2017.04.18. 13:34

Nagyon drága lett a piacon a vécé
Illusztráció: pixabay.com

Senki sem érti, miért.

Hirdetés

Hirdetés

Panaszkodnak a Búza téri piacon árusítók, hogy az eddigi 100-ról 50 százalékkal, vagyis 150 forintra emelkedett az alkalmankénti WC-használat díja a csarnokban. A durva áremelés leginkább őket érinti, hiszen ők használják naponta, a vásárlók ritkán veszik igénybe.

Ha csak 2-3 alkalommal megy mosdóba valaki egy nap, az 300-450 forintba kerül. Ha pedig az egész hónapot vesszük, egy kisebb vagyont kell otthagyniuk a termelőknek, kereskedőknek az illemhely használatáért: egy 30 napos hónapban napi 3 alkalommal számolva egészen pontosan 12.500 forintot.

Ami azért furcsa is egy kicsit, hiszen, ha azt vesszük, a piacon árusítóknak nekik ez a munkahelyük. Az asztalokért bérleti díjat fizetnek, plusz helypénzt. Sokat gondolkodtunk, de nemigen tudtunk példát hozni olyan munkahelyre, ahol a mosdóhasználatért fizetni kellene a dolgozónak, mert kiadták a budit bérbe. Valószínűleg lenne is belőle felháborodás.
Természetesen az árusok felvetésével megkerestük a NYÍRVV-t is, kíváncsiak voltunk, mi indokolta a jelentős áremelést, illetve arra is, miért kell fizetniük a mosdóhasználatért azoknak, akik egyébként bérleti díjat és helypézt is fizetnek. Kérdéseinket a múlt héten elküldtük, várjuk a választ.

Habár tudomásunk szerint nem a NYÍRVV üzemelteti a WC-t, hanem kiadta gebinbe egy vállalkozónak, azért megfordult a fejünkben, hogy vajon van-e ráhatása a társaságnak arra, mennyi a WC-használat díja, illetve valamilyen méltányosság megillesse az ott árusítókat.

Összehasonlításképpen még annyit megemlítenénk: az autópálya melletti benzinkutakon is „csak” 100 forint a WC-használat díja, amit helyben le is lehet vásárolni. Na, most, ez a piacon csak úgy működhetne, ha egyik árus a másiknak adna engedményt a WC-használat fejében, mondjuk Józsi bácsinál Mari néni olcsóbban vehetne krumplit, ha bemutatja a számlát, Mari néni pedig a hagyma árából engedne cserébe. Ami, azért noncense.

Cs.K.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ajánljuk még