Hirdetés

Ettől még Shrek füle és kétfelé áll. Ogrék lepik el Nyíregyházát?

Szabolcsihír

2018.01.17. 13:16

Ettől még Shrek füle és kétfelé áll. Ogrék lepik el Nyíregyházát?
Fotók: Facebook

A buszok már belekékültek-zöldültek a tiszaújvárosi várakozásba.

Hirdetés

Hirdetés

Shrek szamara is elégedetten engedne el egy iát, ha meglátná az új, nyíregyházi flottát. Mert ennél ogrébb zöldek már nem is lehetnének a buszok. Még mindig Tiszaújvárosban vesztegelnek, bele is kékültek-zöldültek a várakozásba.

A képet az Omnibusz tette közzé, ott szúrta ki Lövei Csaba (Együtt) önkormányzati képviselő, aki kedden sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a fehér buszok váratlan átalakulására.

Még mindig nem közlekednek Nyíregyházán az új gázos buszok, de legalább már csúnyulnak! – jegyezte meg a politikus, emlékeztetve arra, hogy bő egy éve állnak a járművek a tiszaújvárosi telepen. Úgy véli, a buszok küllemét jobban átgondolhatták volna, hisz hosszú évekig róják majd a város utcáit.

Példaként a miskolci

és a kaposvári buszokat, azok visszafogott eleganciáját hozta fel.

Igaz, ami igaz, a bilikék és műfűzöld tényleg elég vadul mutat a nyíregyházi buszok oldalán és fenekén. Hogy a Nyíregyházán szaladgáló százféle tömegközlekedési eszköz közül miért pont azt a Debrecentől örökölt, öreg, a sofőrök által csak ogrénak becézett Ikaruszt vették mintául a dizájn megalkotói, az rejtély.

Merthogy a zöld-kék sosem volt Nyíregyháza színe. Nyíregyháza színe a piros-kék (nem véletlenül játszik ilyen összeállításban a Szpari) a logó pedig a narancs és a zöld egy műfűnél szelídebb árnyalata.

Érthetetlen, hogy miért nem köszön vissza legalább a narancs a buszokról, hiszen ez a szín még láthatósági szempontból is fontos lehet.

A szocreálra hajazó dizájn

legalább pár szívecskét elszórhatott volna a busz oldalán – ha már olyan ritkán jár, legalább lássuk, hogy szeret minket.

cs. k.

 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés