Hirdetés

A Facebook letiltotta a nyíregyházi sportoló aktját

2018.08.03. 14:00

A Facebook letiltotta a nyíregyházi sportoló aktját
Ez Facebook-kompatibilis... (Fotó: illusztráció)

A pőreség nekik vérforraló. A prüdéria ismét kiverte a biztosítékot.

Hirdetés

Hirdetés

Alkoholban fulladozó társaságok fotóit, álhírek özönét megtűri a legnagyobb közösségi portál, a meztelenséget azonban irtja, még akkor is, ha művészeti alkotásokról van szó. Valami különös oknál fogva úgy „gondolja” a Facebook-gépezet, hogy csirájában kell elfojtani a szexuális ösztönöket, mintha azok a társadalom rendjét fenyegető veszélyforrást jelentenének.

Így aztán a Facebook sokak számára a szűk látókör, a  begyepesedettség, a prüdéria szinonimájává vált ráadásul a vaskalapossága egyre durvább méreteket ölt.

Kapaszkodjanak meg!

A Facebook a minap letiltotta a NAVA (Nemzeti Audiovizuális Archívum) fotóját. Az első 20 forintost ábrázoló képet annak apropóján osztották meg, hogy augusztus 1-jén 72 éves lett a forint. A régi húszason elöl Dózsa György portréja, a hátoldalon kalapácsot és búzakalászt tartó férfi akt található. A test modellje a nyíregyházi születésű Hegedűs István öttusázó volt, az arc stilizált.

A Facebook szerint a NAVA posztja "túl nagy fedetlen testfelületet ábrázoló vagy szexuális töltetű képet tartalmaz."

A sztori „bája” az, hogy az 1948-ban kibocsátott húszforintos egészen 1992. szeptember 30-ig volt forgalomban. Az előlapon a címert 1950-ben és 1960-ban is cserélték, de az akt végig változatlanul szerepelt a hátoldalán, tehát 40 évig még a kommunistákat sem zavarta!

Facebookmeztelen

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés