Hirdetés

Hirdetés

Nem tetszik a fideszes polgármesternek, ami a magyar fociban zajlik

Szabolcsihir.hu

2020.06.29. 20:42

Nem tetszik a fideszes polgármesternek, ami a magyar fociban zajlik
Bukásra ítéltetett rendszer? (Fotó: Ásztai Csaba)

Cser-Palkovics András hiányolja a nagyvárosokat.

Hirdetés

„Debrecen, Győr, Szeged, Pécs, Szombathely, Nyíregyháza, Kecskemét, Békéscsaba… nincs elsőligás csapat. Biztos segíti ez a magyar focit…? Nem hinném.” – osztotta meg a Twitteren június 28-án Cser-Palkovics András a botrányokkal kísért debreceni kiesés után. 

A bejegyzés, akár így akarta Székesfehérvár fideszes polgármestere, akár nem, odaszúrás a „királyi” Felcsútnak, Mezőkövesdnek és Kisvárdának, hiszen a három település lakossága összesen sem éri el az említett megyeszékhelyek bármelyikét. Ismert: a NER a tao és más források révén évek óta tömi a három klubot. A Felcsút Orbán Viktor miniszerelnök szíve csücske, a Felcsút Utánpótlás Nevelésért Alapítványhoz 2011 óta majdnem 70 milliárd forint vándorolt, ezzel a jelenlegi leggazdagabb sportklub Magyarországon. Annyi a pénzük, hogy elkölteni sem tudják. 

A Mezőkövesdet a volt polgármester és NAV-vezér, jelenlegi országgyűlési képviselő és parlamenti államtitkár Tállai András patronálja, míg a Kisvárdáért a volt nemzeti fejlesztési miniszter, a kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, Seszták Miklós lobbizik. 

Tegyük hozzá, Cser-Palkovics annak a Székesfehérvárnak a polgármester, amelyiknek a klubcsapata, a MOL Fehérvár FC szintén a NER haszonélvezője.

Lehet, hogy a DVSC-nél egy erős politikus hiányzik az elnöki székből? Vagy egy-két év múlva kiderülne, hogy a fák a NER közpénzekkel bőven locsolt, trágyázott táptalajában sem nőnek az égig? Vagy eleve az isten oltalmazzon egy ilyen megoldástól?

dvsclabdarúgás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés