Ez szenzáció: a két Korea közös csapatot indít a vb-n

mti

2018.10.03. 19:20

Ez szenzáció: a két Korea közös csapatot indít a vb-n
Kim Dzsongun észak-koreai diktátor (balra) és Mun Dzsein dél-koreai államfő idén már tárgyalóasztalhoz ültek (Fotó: epa)

Lassan, de közelednek egymáshoz a felek.

Hirdetés

Hirdetés

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) szerdai bejelentése szerint az előzetes várakozásoknak megfelelően egyesített koreai válogatott vesz részt a januári, német-dán közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Az IHF közlése szerint Észak- és Dél-Korea olimpiai bizottságai megegyeztek arról, hogy

közös csapatot indítanak a vb-n, az együttesnek pedig legalább négy észak-korai kézilabdázó lesz tagja.

Az észak-koreai játékosok beilleszkedésének megkönnyítése érdekében Korea 16 helyett 20 játékost nevezhet a vb-re - tudatta közleményében a világszervezet.

Korea a vb-n a társrendező németek mellett a franciákkal, az oroszokkal, a szerbekkel és a brazilokkal csap össze a berlini A csoportban, s a nyitómérkőzést január 10-én éppen a házigazdák ellen vívja.

A magyar válogatott a júniusi sorsoláson a koppenhágai D csoportba került, így az Európa-bajnoki ezüstérmes svédeken kívül Katar, Argentína, Egyiptom és Angola lesz az ellenfele.A vb-t január 10. és 27. között rendezik. A győztes kijut a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek az olimpiai selejtezőn.

kézilabdaÉszak-Korea

Szóljon hozzá!

Hirdetés