Menesztették Kim Rasmussent

2020.01.07. 17:12

Menesztették Kim Rasmussent
Rasmussenre nem tart igényt a továbbiakban a magyar szövetség (fotó: mti)

Az EB-kudarcért ő viszi el a balhét.

Hirdetés

Hirdetés

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége kedden felmentette tisztségéből Kim Rasmussent, a magyar női válogatott szövetségi kapitányát.

Az MKSZ tájékoztatása szerint az elnökség felkérte Pálinger Katalin alelnököt és Novák András operatív igazgatót, hogy kezdjék meg a tárgyalásokat Danyi Gáborral és Elek Gáborral. A tervek szerint a Bajnokok Ligája-címvédő Győr, valamint a Ferencváros vezetőedzője együtt látná el a szövetségi kapitányi feladatokat a március 20-22-én sorra kerülő győri olimpiai selejtezőtornán, valamint azt követően a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőkön.

A dán Kim Rasmussent - akit sportszerűtlen viselkedése miatt a decemberi vb után felfüggesztett a nemzetközi szövetség - 2016 májusában nevezték ki a magyar válogatott élére, azóta a nemzeti együttes története legrosszabb Eb- és két legrosszabb világbajnoki helyezését produkálta. A kontinenstornán 2016-ban a 12., 2018-ban a hetedik helyen végzett, a vb-n 2017-ben 15., tavaly pedig 14. lett.

A gyenge vb-szereplés ellenére az olimpiai selejtező nem úszott el, mert Magyarország a tavalyi Európa-bajnokságon szerzett hetedik helyével jogosult selejtezőre, amelyet győrben rendeznek meg. Az ellenfelek sorrendben: Kína, Szerbia, Oroszország.

 
kézilabdaKim Rasmussen

Szóljon hozzá!

Hirdetés