Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A csoportkört sem élte túl a magyar válogatott

| 2022. 01. 18. | 20:35:00
A három csoportmeccsünkből mindössze egyet nyertünk meg.
A csoportkört sem élte túl a magyar válogatott
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Izgalmasra sikeredett a részben hazai rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjának – a magyarok is ebben a csoportban szerepelnek – befejező köre január 18-án. A mieink, akik korábban kikaptak a kvartettben Hollandiától és legyőzték Portugáliát, ezúttal Izlanddal csaptak össze. A mérkőzés előtt több forgatókönyv is létezett a továbbjutás kapcsán, de az biztos volt, hogy amennyiben minimum két góllal győznek a magyarok, biztosan továbbjutnak, ha kikapnak, akkor biztosan kiesnek, egyébként egy kedd esti ”matematika óra” vár ránk.

A mérkőzés elején mentünk az eredmény után, de fej-fej mellett haladtak a csapatok. 5–4-nél vezettünk először, de visszavette Izland a vezetést, 11–9-nél pedig már kettővel mentek az északiak. Sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe, így pedig a szünetre 17–17-es döntetlen állt az eredményjelzőn. 

A második félidő hasonlóképpen indult, mint ahogy az első befejeződött, annyi volt a különbség mindössze, hogy hamarabb el tudtak lépni tőlünk az izlandiak, de sikerült visszakapaszkodnunk. Székely Márton teljesítménye a kapuban bravúros volt, de támadásban valahogy nem jött a magyar áttörés. 26–25-nél átvettük a vezetést, majd Mikler védett egy büntetőt, innentől egy darabig az északiak mentek az eredmény után, aztán azonban ismét hátrányba kerültek Máthé Dominikék, sőt három és fél perccel a vége előtt már kettővel vezetett Izland, 31–29.

Ezután hétméterest hibáztunk 31–30-nál, majd ziccert is, mely abból a szempontból mindenképp döntőnek bizonyult, hogy végül kikaptunk a szigetország legjobbjaitól, és kiestünk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés