Hirdetés

Hirdetés

A hazai EB-n kudarcot vallott magyar válogatott könnyen kijuthat a vb-re

2022.01.31. 13:52

A hazai EB-n kudarcot vallott magyar válogatott könnyen kijuthat a vb-re
(Fotó: mti)

A magyarok eddig 21 alkalommal vettek részt világbajnokságon.

Hirdetés

Az Izrael-Litvánia párharc továbbjutójával találkozik a magyar férfi kézilabda-válogatott a jövő januári világbajnokság áprilisi selejtezőjében. A budapesti sorsoláson elhangzott, hogy az Izrael-Litvánia párharcot március közepén rendezik. A továbbjutó a következő körben április 13-án vagy 14-én látja vendégül a magyar együttest, a visszavágót pedig április 16-án vagy 17-én rendezik. A győztes kijut a svéd-lengyel közös rendezésű 32 csapatos világbajnokságra.

A magyar válogatott mérlege Izrael ellen négy győzelem és egy vereség, a litvánokkal szemben pedig kilenc siker és három vereség.

Ez lesz a 28. férfi vb, a magyarok eddig 21 alkalommal vettek részt a tornán, legjobb eredményük az 1986-os ezüstérem, a legrosszabb az 1995-ös 17. helyezés. Legutóbb, tavaly januárban ötödikek lettek, a vasárnap véget érő, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon viszont nem jutottak tovább a csoportkörből és csupán a 15. helyen végeztek.

A jövő januári világbajnokságon a címvédő Dánia, a rendező Svédország és Lengyelország, továbbá Franciaország, Norvégia, Spanyolország, Bahrein, Irán, Katar, Szaúd-Arábia, Argentína, Brazília, Chile és Uruguay válogatottja biztosan tagja lesz a mezőnynek.

kézilabda

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés