Hirdetés

Elhunyt az Operettszínház egyik színésze

MTI

2016.07.27. 12:22

Elhunyt az Operettszínház egyik színésze
cívishír

Marik Péter 78 éves volt. Egy debreceni előadáson kapott szívrohamot.

Hirdetés

Hirdetés

Életének 78. évében rövid, súlyos betegség után szerda hajnalban elhunyt Marik Péter Jászai Mari-díjas színművész, a Budapesti Operettszínház tagja

– tudatta a színház társulata az MTI-vel.

Marik Péter 1938. november 3-án született Budapesten. A Zeneművészeti Főiskolán szerzett énekművész tanári diplomát, 1962-től ügyelőként dolgozott a Magyar Állami Operaházban, majd hat év után segédrendezői státuszt kapott. 1969-től a Fővárosi Operettszínház stúdiójában folytatott tanulmányokat.

Leo Fall Pompadourjának René szerepére Vámos László főrendező hívta meg 1970 tavaszán, a következő évadtól már az Operettszínház tagja volt, és megkapta Lehár Ferenc A víg özvegyében Danilo szerepét, partnernője Németh Marika volt. A primadonnával 1971-ben összeházasodott, huszonhat éven át élt együtt.

Játszott a La Mancha lovagja című darabban, majd jött a Csárdáskirálynőben Edvin szerepe. A legnagyobb operettek főszerepeit játszotta, és többször lépett fel külföldön is. Az 1970-es évek egyik legismertebb bonvivánja volt.

Többek között szerepelt a Cirkuszhercegnő (Mr. X), a Marica grófnő (Tasziló), a Cigányszerelem (Józsi), A mosoly országa (Szu Csong) című előadásokban.

Az utóbbi években fontos karakterszerepekben volt látható a Párizsi élet, a Mozart!, a Rudolf, az Elisabeth és a Menyasszonytánc című előadásokban is. A színész az utolsó pillanatig színpadon állt, Leopold Mária szerepében, július elején a Csárdáskirálynő vendégjátékán lett rosszul, ahogyan arról be is számoltunk:

Marik Péter a Nagyerdei Szabadtéri Színpad Csárdáskirálynő operett előadásának szünetében lett rosszul.  A művészt a Debreceni Egyetem Kardiológiai Osztályának Intenzív részlegén ápolták.

Marik Pétert a színház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés