Hirdetés

Kósa: az európai kultúra elleni merénylet történt

MTI

2016.07.15. 11:04

Kósa: az európai kultúra elleni merénylet történt
Fotó: MTI/archív

Sajnos vélhetően nem ez volt az utolsó hasonló merénylet - fogalmazott

Hirdetés

Hirdetés

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerint a csütörtök esti nizzai terrortámadás nem egyszerűen az emberi élet kioltására irányult, hanem az európai kultúra, szokások és norma elleni merénylet volt.

A kormánypárti politikus pénteken Budapesten, más témában tartott sajtótájékoztatóján részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak és az egész francia népnek, hangsúlyozva, hogy mindenkit megdöbbentett az embertelen, esztelen, brutális terrorakció.

Sajnos vélhetően nem ez volt az utolsó hasonló merénylet - fogalmazott, majd azt kérdezte, "minek kell még történnie ahhoz, hogy Brüsszelben a politikus urak észrevegyék, a bevándorlással, migrációval és terrorizmussal kapcsolatos álláspontjuk tarthatatlan, most már európai életek százaiba került, és ki tudja, hol van még a vége?". Kósa Lajos megjegyezte, információk szerint magyar érintettje is van a támadásnak, de részleteket még nem tudnak.    

A Fidesz frakcióvezetője kérdésre válaszolva elmondta, a magyar kormány mindent megtesz a magyar emberek biztonsága érdekében, egyebek mellett ezt a célt szolgálja a déli határzár is. Kósa Lajos emlékeztetett továbbá, hogy az Országgyűlés honvédelmi és rendvédelmi bizottsága hétfőn kihelyezett ülést tart a röszkei határátkelőnél.

Kósa Lajosterrornizza

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés