Hirdetés

Kósa Lajos pénzt ígért az ellenzéknek - így Gyurcsány

A debreceni politikus állítólag Tóbiást kereste meg.

atv.hu

2016.07.07. 11:11

Kósa Lajos pénzt ígért az ellenzéknek - így Gyurcsány
Kósa Lajos (Fotó: mti)

Megy a harc a kvótareferendum ügyében.

Hirdetés

Hirdetés

A Fidesz már érzi, hogy bajban lesz a kvótareferendummal kapcsolatban, éppen ezért kezdtek tapogatózni az ellenzéki pártoknál, hogy nem akarnak-e beállni az igenbe – mondta Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Demokratikus Koalíció elnöke azt is elárulta, hogy pártját is megkeresték, sőt Tóbiás József telefonon számolt be neki arról, hogy

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője kereste fel azzal, hogy költségvetési pénzt adnak azoknak az ellenzéki pártoknak, akik hajlandóak az „igen” mellett kampányolni. 

A politikus szerint ehhez jogi alapot is teremtettek volna, hogy költségvetési pénzt tudjanak adni az ellenzéki pártoknak. Hozzátette: a DK kampányolni fog, tisztességesen, 3 héttel a népszavazás előtt.

„Azt nem tudom, hogy a Liberálisokat felhívta-e Kósa Lajos, hiszen nem vagyok beszélő viszonyban Fodor Gáborral”

– fogalmazott Gyurcsány, aki szerint Orbán ellenzékeként nem szabad kiszolgálni a miniszterelnök akaratát, a Liberálisok viszont most ezt teszik azzal, hogy az igen mellett kampányolnak.

A politikus úgy látja, győzni úgy lehet, ha az ellenzéki pártok érvénytelenné teszik a népszavazást. Az már ugyanis csak lárifári, ha egy érvénytelen népszavazás után azt mondja a kormányfő, hogy többen voltak azok, akik elutasították a kvótarendszert. Szerinte egy érvénytelen népszavazás bukás lenne a miniszterelnök számára.

népszavazásKósa LajosGyurcsány Ferenc

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés