Hirdetés

Melegfelvonulás: készülnek a szélsőjobbos balhéra

Minden eddig nagyobb figyelmet fordítanak a biztonságra.

Szivárvány Misszió

2016.07.02. 12:14

Melegfelvonulás: készülnek a szélsőjobbos balhéra
(Fotó: mti)

Kamerás jogi megfigyelők rögzítenek minden esetleges atrocitást.

Hirdetés

Hirdetés

A Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány az idei évben támogató civil szervezetekkel együttműködve, a BRFK-val folyamatosan egyeztetve minden eddiginél nagyobb figyelmet fordít a felvonulás biztonságára. A menetet több önkéntes rendező kíséri, a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a bűncselekmények és szabálysértések megelőzésére és megszüntetésére, valamint kamerás jogi megfigyelők rögzítenek minden esetleges atrocitást.

Mint ismeretes, a Budapest Pride Fesztivál egy évente megrendezésre kerülő, egy hét hosszúságú, leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer kulturális fesztivál, melynek egyik záró programja a szintén Pride-ként emlegetett felvonulás. Bár a rendezvényeket 1997-től egy évtizeden át zavartalanul lehetett megtartani, 2007-től rendszeressé vált, hogy egy 30-50 fő körüli szélsőjobboldali csoport erőszakosan zavarja meg az immáron 20 000 fős felvonulást, és mindez fokozott rendőri készültséget is vont maga után.

Egyrészt, a nagyobb biztonság érdekében idén 210 önkéntes rendező fogja kísérni a menetet, ezen felül az ő felkészítésükben hangsúlyos szerepet kapott a kívülről érkező  erőszakos provokációk és konfliktushelyzetek kezelése a rendőrségi intézkedés kezdetéig.

Letöltések

Fájlnév/Méret/FeltötveLetöltés

pride 2016-07-02_121729.jpg

(image/jpeg)

207.78 kb

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés