Hirdetés

Öt gyerek maradt apa nélkül a hortobágyi tragédia után

MTI

2016.07.03. 13:25

Öt gyerek maradt apa nélkül a hortobágyi tragédia után
Fotó: MTI, Czeglédi Zsolt

A honvédelmi miniszter is meglátogatta a kórházban a robbanásban súlyosan megsérült katonát.

Hirdetés

Hirdetés

Simicskó István honvédelmi miniszter és Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke június 3-án, vasárnap meglátogatta a kórházban a pénteki hortobágyi robbanásban megsérült katonát - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő területen az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerészei mentesítési feladatokat láttak el, amikor péntek délután az egyik robbanótest, egy 250 kilogrammos repeszromboló bomba, a hatástalanítás közben, még tisztázatlan okból, felrobbant. Négy tűzszerész meghalt, a balesetben súlyosan megsérült katonát a Magyar Honvédség Egészségügyi Központba vitték.

A HM azt írta: a vasárnap délelőtti látogatás után a honvédelmi miniszter azt mondta, Tóth Péter főtörzsőrmester sérülései súlyosak, de nincs életveszélyben, a következő időkben még több orvosi beavatkozásra lesz szükség.

A körülményekhez képest jó a sebesült  katona közérzete

Az MH Egészségügyi Központban "a honvédség kiváló orvosai viselik gondját" - fogalmazott a miniszter, hozzátéve: a Magyar Honvédség mindezeken túl is támogatja a gyógykezelés időtartama alatt Tóth Péter főtörzsőrmestert és családját. Simicskó István kitért arra is, hogy a főtörzsőrmester közérzete a körülményekhez képest jó, vidám és menyasszonya most is mellette volt. Tóth Péter főtörzsőrmester a látogatás alkalmával azt mondta: ő jól van, és azt kérte a honvédelmi minisztertől, hogy ne feledkezzenek meg elhunyt társai árván maradt gyermekeiről és családjaikról. Erre reagálva: Simicskó István megerősítette, hogy gondoskodnak róluk - írta a HM. 

Hősi halottá nyilvánítják az elhunytakat

A honvédelmi miniszter péntek este elmondta: a balesetben meghalt négy katonát hősi halottá nyilvánítják. Benkő Tibor vezérkari főnök ugyancsak a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elhunyt katonák 30-as éveikben jártak, öt gyermeket hagytak maguk után. Az I. Hadihajós és Tűzszerész Ezred kiváló katonáit, jól felkészült szakembereit veszítették el a balesetben. Közölte azt is, hogy részletes tényfeltáró vizsgálatot folytatnak le, hogy tisztázzák mi okozhatta a balesetet.

A vizsgálat lezártáig leállították a terület mentesítését.

 

robbanás, Hortobágy

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés