Hirdetés

„Sokkoló” hír a diákoknak a nyár közepén

Olcsó vigasz a szülőknek: idén 5 százalékkal olcsóbbak a tankönyvek.

MTI

2016.07.21. 14:12

„Sokkoló” hír a diákoknak a nyár közepén
(Fotó: illusztráció, MTI)

Debrecen a magyar tankönyvgyártás központja.

Hirdetés

Hirdetés

Elkészült az idei tankönyvek döntő többsége, július végére az összes, több mint 13 millió tankönyv a Könyvtárellátó (Kello) Nonprofit Kft. raktáraiba kerül - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) oktatásért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben.

Palkovics László, a tankönyveket gyártó hazai nyomdai konzorcium központjában, az Alföldi Nyomdában tartott tájékoztatón elmondta: az elmúlt három évben kifejlesztett több mint 160 kísérleti tankönyvet már végeleges, javított formában kapják meg a diákok és a tanárok.

A szeptemberben kezdődő tanévben a tanulók több mint kétharmada ingyen kapja meg a tankönyvet, és csökken a kötelezően megtanítandó tantervi rész, ezáltal a tanulók leterheltsége is - jelezte az államtitkár.

A tankönyvek kiszállítását augusztus 1-jén kezdik meg az iskolákba, naponta kétszáz iskola kapja meg a mintegy három-négy raklapnyi tankönyvet. A mintegy 11,9 milliárd forint összértékű tankönyvekhez az idén 5 százalékkal olcsóbban juthatnak hozzá a diákok.

Az idén először minden alsó tagozatos tanuló térítésmentesen kapja meg a tankönyveket, a felső tagozaton és a középiskolákban a korábbi aszociális elv alapján juthatnak hozzá az ingyenes tankönyvcsomaghoz a diákok.

György Géza, a debreceni Alföldi Nyomda elnök-vezérigazgatója kifejtette: az általuk vezetett konzorciumba tömörült hat hazai nyomda rendelkezik a magyar könyvnyomtatási kapacitás 70 százalékával.

A kétszáz kamionnyi tankönyv elállításához ötszáz tonna papírt használtak fel, s a tankönyvkészítéssel 1500 embernek biztosítottak három hónapon át munkát - tette hozzá a szakember.

tankönyvAlföldi Nyomda

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés