Hirdetés

Tömegverekedés volt a kiskunhalasi befogadóállomáson

MTI

2016.07.18. 09:00

Tömegverekedés volt a kiskunhalasi befogadóállomáson
A kép illusztráció!

Mintegy kétszáz rendőr is segített helyreállítani a rendet.

Hirdetés

Hirdetés

Tömegverekedés volt migránsok között vasárnap este a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hétfő reggel.

Huszan kezdték, a végére kétszázan lettek 

Bakondi György elmondta: az őrzött menekülttáborban este 8 óra körül mintegy húsz migráns - köztük algériaiak, szírek, pakisztániak és két mongol - verekedett össze. Először csak puszta kézzel, később viszont letört bútorlábakkal is egymásnak estek. A biztonsági őrök beavatkozására kimentek az udvarra, ahol mintegy kétszázan csatlakoztak a cselekményekhez. A rendőrök beavatkozásának eredményeként a késő esti órákra helyreállt a rend a központban.

Nyolcan kórházba kerültek

Kilencen sérültek meg, közülük nyolc embert vittek kórházba: valamennyien nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. Vizsgálják, hogy pontosan milyen okból tört ki a verekedés, ki kezdeményezte. A rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt indított eljárást - mondta Bakondi György.

A rendőrök is besegítettek

A kiskunhalasi befogadóközpontban az elmúlt hetekben több alkalommal történt valamilyen atrocitás migránsok között, de valamennyi esetben rövid idő alatt sikerült helyreállítani a rendet. Bakondi György azt mondta: a kiskunhalasi központban megfelelő létszámú az őrszemélyzet, szükség esetén a rendőrök is segítenek, ahogy vasárnap is, amikor csaknem kétszáz rendőr segített a központ rendjének helyreállításában - mondta a belbiztonsági főtanácsadó.

migrációmenekültekverekedés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés