Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bojkott nem megoldás - a balosok többsége szerint

| 2016. 09. 13. | 18:52:00
A lakosság több mint négyötöde (81 százaléka) nem ért egyet a bojkottal.
A bojkott nem megoldás - a balosok többsége szerint
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatása szerint emelkedett a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazáson való részvételi hajlandóság, és még a baloldali szavazók körében is elutasított a referendum bojkottja. Az alapítvány kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt is kiemelte: a referendumon nagy többséggel a "nem"-ek győzelme várható.

A Századvég a kvótanépszavazással kapcsolatos attitűdöket vizsgálta a felnőtt korú magyar lakosság körében. A szeptember elején készült kutatás eredménye szerint a választópolgárok 55 százaléka biztosan részt venne a referendumon. E tekintetben - mint írták - kismértékű emelkedés tapasztalható, augusztusban ugyanis a biztos részvételüket jelzők aránya 52 százalék volt. További 22 százalékuk valószínűleg elmegy, a távolmaradók aránya pedig összességében 20 százalék körül alakul.

Kitértek arra is, hogy "több politikai szereplő kampányol a népszavazás bojkottja mellett". A Századvég felmérése szerint azonban ezzel az eszközzel a társadalom döntő többsége, a lakosság több mint négyötöde (81 százaléka) nem ért egyet. A referendum bojkottja minden politikai önbesorolás szerinti kategóriában, a jobboldaliak 91, a középen állók 82 százaléka és még a magukat baloldalinak vallók körében  (51 százalék) is többségében elutasított.

A kutatás alapján a népszavazás kimenetelében a "nem"-ek jelentős többsége várható.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés