Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Meglepetéscsomagot kaptak a nyírbogdányi önkéntes tűzoltók

| 2016. 09. 26. | 10:44:00
Az ajándékot a szombati falunapon adták át.
Meglepetéscsomagot kaptak a nyírbogdányi önkéntes tűzoltók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új eszközöket kaptak a nyírbogdányi önkéntes tűzoltók. Szombaton a nyírbogdányi falunapon adta át a település polgármestere és képviselő-testülete a több mint hárommillió forint értékű tűzoltó védő- és szakfelszereléseket a helyi önkéntes tűzoltóknak. Az eseményen részt vett Gerebenics Károly tű. ezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőj is - közölte a katasztrófavédelem megyei szóvivője.

Balogh Tibor Zoltán, Nyírbogdány polgármestere az eszközök átadásán elmondta:

"fontos pillanat ez a település tűzvédelmében, a több mint háromezer fős településén élők nagyobb biztonságban érezhetik magukat, hiszen ezekkel az új eszközökkel gyorsabban és hatékonyabban tudnak beavatkozni az önkéntesek."

Fegyver Tamás a Nyírbogdányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke és a jelen lévő tűzoltók átvették a kapott eszközöket, majd bemutatták a korábban használatra megkapott épületet, amely az önkéntesek elhelyezését segíti a jövőben.
Idén áprilisban kötött III-as kategóriájú együttműködési megállapodást a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Nyírbogdányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, így vállalták a háromezer fős település, valamint Székely-Őzetanya mentő-tűzvédelmét, illetve közreműködnek a hivatásos egységek beavatkozásánál is.
A szombati falunapon a főzőversenyen is indultak a tűzoltók, betyárgulyást főztek és a legvidámabb sátor címet nyerték el a szervezőktől.
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés