Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyúlgátat is építettek Harangodon

| 2016. 09. 10. | 21:30:00
Hetven önkéntes versenyzett.
Nyúlgátat is építettek Harangodon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Második alkalommal rendezték meg a Nagykállóhoz tartozó Harangodon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében megalakított önkéntes mentőcsoportok versenyét. A polgári védelemben jeleskedő 14 csapat szombaton mérte össze tudását.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében tizenhárom járási és a megyei önkéntes mentőcsoport vett részt a szombati versenyen, ahol tizennégy feladatot kellett az ötfős csapatoknak időre megoldaniuk.

A tizennégy állomáson nyúlgát építése, árvízi védekezéshez kapcsolódó kérdések és buzgár elfogó medence építése is szerepelt, valamint a kimenekítéshez- kitelepítéshez a túlélő csomag összeállítására, továbbá az elsősegélynyújtásra, a sérültek szállítására is kíváncsiak voltak a versenybírók.

Emellett járműmentés, katasztrófavédelmi teszt is szerepelt a feladatok között és felkészítést kaptak a versenyzők a Katasztrófavédelmi Mobil Labor és a Sugárfelderítő egység felszereltségéről is. Az eredményeket Gyenge László tű. alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő összesítette, valamint értékelte.

Az első helyen a Fehérgyarmati Járás önkéntes mentőcsoportja végzett, a csengeriek a második legjobb eredményt érték el, míg a harmadik helyen a tiszavasvári önkéntesek végeztek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának különdíját a Fehérgyarmati Járás önkéntes mentőszervezete érdemelte ki, míg az első három helyezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgári Védelmi Szövetség ajándékát is megkapta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés