Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb közúti ellenőrzés Szabolcsban!

| 2016. 09. 16. | 16:32:00
Veszélyes szállítmányokra vadásztak.
Újabb közúti ellenőrzés Szabolcsban!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Tispol akcióval párhuzamosan egy másik is zajlott a megyében: a  DISASTER 2016. ADR II. elnevezésű ellenőrzés-sorozat szeptember 13-15 között, amikoris közel kétszáz járművet ellenőriztek, összesen tíz helyszínen. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos iparbiztonsági főfelügyelőségének koordinálása mellett lefolytatott akcióban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Élelmiszerlánc-biztonsági hatóság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság is részt vett - közölte Dóka Imre tűzoltó főhadnagy, megyei szóvivő.

A művelet elsődleges célja és feladata az volt, hogy az illegális nemzetközi és belföldi veszélyes szállítmányok felderítésével, valamint a rejtett vagy szabálytalan veszélyesáru-szállítás feltárásával növelje a közúti közlekedés biztonságát.  Az ellenőrzés a katasztrófavédelem valamennyi kirendeltségének illetékességi területén történt.


Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 199 járművet ellenőriztek, ebből 24 tartozott az ADR / veszélyes áruszállító járművek közzé, a katasztrófavédelem ellenőrei nem tártak fel szabálytalanságot. A nem ADR hatálya alá tartozó járműveknél ellenőrizték a tűzvédelmi előírások betartását, több esetben hiányosságot tártak fel, a kézi tűzoltó készülékek hiányoztak a gépkocsikról.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés