Hirdetés

Beperelték Magyarországot a migránskvóta elutasítása miatt

2018.01.05. 15:39

Beperelték Magyarországot a migránskvóta elutasítása miatt
A migránsok elosztását határozottan elutasítja a kormánypárt (Fotó: mti)

A migrációs kvóta ügye kerül az Európai Unió Bírósága elé.

Hirdetés

A Fidesz a leghatározottabban kéri a kormányt, hogy álljon ellen minden olyan brüsszeli törekvésnek, amely bevándorlóországgá tenné Magyarországot - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. 

Hidvéghi Balázs szerint az, hogy az Európai Bizottság az Európai Unió Bíróságán beperelte Magyarországot a kötelező kvóta ügyében,

újabb bizonyíték arra, hogy nem tettek le annak végrehajtásáról, "ez a Soros-terv része". 

Emlékeztetett arra, hogy a milliárdos már két éve konkrétan is beszélt arról, hogy ha nem lesz kötelező és állandó a kvóta, akkor nem lesz fenntartható. Ennek a megvalósítása folyik most - fűzte hozzá. 

Úgy fogalmazott, az 1294 menekült befogadására vonatkozó jelenlegi kötelezés csak egy "csali". A brüsszeli politikai folyamatokból látszik, hogy a cél az állandó, felső korlát nélküli szétosztási mechanizmus. Brüsszel Magyarországra akarja erőltetni a kötelező kvótát, ami nem más, mint "a Soros-terv része" - fejtette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A kvótáról szóló döntés sértette az európai jogot és a tagállamok szuverenitását, továbbá fokozta a terrorveszélyt. A kvóták veszélyeztetik az emberek biztonságát - mondta Hidvéghi Balázs.

Európai UniómigrációFidesz

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés