Hirdetés

Seszták „rendkívül megtisztelő” feladatra készül

nepszava.hu

2018.02.02. 09:11

Seszták „rendkívül megtisztelő” feladatra készül
Seszták Miklós Fotó:

A kisvárdai miniszter a hírek szerint távozik posztjáról.

Hirdetés

  A kisvárdai Seszták Miklós a Fidesz-KDNP esetleges győzelme után se maradna a nemzeti fejlesztési tárca élén - értesült a Népszava több egybehangzó forrásból. Egyikük úgy fogalmazott: se a kormányfő, se a tárcavezető nem ragaszkodik a folytatáshoz.

A lap azt írja: Seszták Miklós szűk körben úgy fogalmaz, hogy a kormányfő győzelem esetén más, "rendkívül megtisztelő" posztot szán neki.

Volt, aki szerint

a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (NFM) "már mindenki pakol", vagyis Seszták távoztára készül.

Hírek szerint Orbán Viktor, ha újból kormányt alakíthatnának, a legnagyobb átszervezést éppenséggel a nemzeti fejlesztési tárcánál tervezi.

Seszták Miklóst 2014-es miniszteri kinevezéséig a nagyközönség szinte egyáltalán nem ismerte, miközben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kötődésű KDNP-s politikusként, illetve Kisvárdán autókereskedést is üzemeltető ügyvédként valószínűleg már régóta a kormányfő látókörébe férkőzött. A kisvárdai politikus-ügyvéd-vállalkozó különböző családi-baráti kapcsolatokon keresztül Csányi Sándor köreihez sorolható - írja a lap.

A kormányfőt a legkevésbé se zavarták meg a Seszták körül feltárt, esetenként a hanyag tervezés jeleit mutató zavaros - részint offshore-szerű - cégügyek és a miniszter magyarázkodásai, de azt is megállapíytja a lap, hogy feltűnően keveset szerepel.

Az elmúlt négy év során Kisvárda - például Felcsúthoz hasonlóan - besorolt a szükségtelen, panamagyanús állami stadion- és egyéb megalomán beruházások helyszínei közé.

KisvárdaSeszták Miklós

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés