Így jött ki a Fidesznek a kétharmad!

2018.05.16. 13:02

Így jött ki a Fidesznek a kétharmad!
(Fotó: illusztráció)

A migránsozás alig számított.

Hirdetés

Hirdetés

A Závecz Research az Index megbízásából készített a választópolgárokat reprezentáló felmérést a választási eredmények fogadtatásáról.

Eszerint  választópolgárok 43 százaléka örült annak, hogy megint a Fidesz nyert, 40 százalékuk viszont azt szerette volna, ha a kormánypárt ezúttal veszít. A választástól távol maradók bő egyharmada pozitívan viszonyul a Fidesz győzelméhez, közel háromtizede negatív érzésekkel fogadta azt, nagyjából négytizedének viszont nincsen kialakult véleménye. A felmérés alapján a Fidesz-szavazók leginkább azért szavaztak a Fidesz-re,

mert jobbnak ítélték meg az Orbán-kormány munkáját, mint a korábbi kormányokét.

A menekültkampány hatása leginkább a falvakban élőkre hatott, körükben egyértelműen ez volt a Fideszre szavazás legfontosabb összetevője (5-ös skálán 4,7-re értékelték ezt a szempontot), míg Budapesten ez csupán a negyedik volt a sorban.

A cikk szerint a választópolgárok 24 százaléka – körülbelül 1,9 millió szavazó – biztosan szavazna egy olyan teljes ellenzéki összefogásra, amelynek az MSZP, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum is tagja.


IDE VÁG!


 

választásFideszOV2018

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés