Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovics eddigi legnagyobb sikerét aratta

| 2018. 10. 25. | 11:36:00
A nyíregyházi edzője szerint Fognini volt a legnagyobb falat.
Fucsovics eddigi legnagyobb sikerét aratta
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sávolt Attila szerint tanítványa, Fucsovics Márton a karrierje szempontjából kulcsfontosságú sikert ért el azzal, hogy szerdán Fabio Fogninit megverve bejutott a 2,2 millió euró (694 millió forint) összdíjazású bécsi keménypályás tenisztorna negyeddöntőjébe.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Marci a pályafutása legnagyobb győzelmét aratta Fabio Fognini ellen. Igaz, hogy a januári Australian Openen megvert Sam Querrey néhány hellyel előrébb állt a világranglistán, mint most az olasz, de az én szememben Fognini nagyobb falat és nehezebb ellenfél

 - kezdte összegzését az edző. Szerinte leginkább tanítványának a játékfelfogása változott, aki az elvesztett első szett után is hitt abban, hogy van keresnivalója egy esélyesebb ellenféllel szemben. Ezért a második játszmára úgy tudott kiállni, mintha semmi sem történt volna az előző félórában.

Azt is megbeszéltük, hogy semmilyen hisztire nem fog reagálni, mert Pekingben még időnként "ráharapott a csalira", és hagyta, hogy megzavarják Fognini allűrjei. Most megmondtam neki, hogy amint elkezd hisztizni az olasz, azonnal hátra kell fordulnia, és nem szabad azzal törődnie, hogy mi történik a túloldalon

 - fejtette ki a 42 esztendős szakember, aki elmondta, tanítványa minden téren sokat lépett előre az elmúlt időszakban, de ha egyvalamit kellene kiemelni, akkor az mindenképpen a fejben való látványos fejlődése:

Ami a negyeddöntőt illeti, Fucsovicsra a selejtezőből érkezett Mihail Kukuskin (71. a világranglistán) vagy a szerencsés vesztesként főtáblára került Andrej Rubljov (76.) vár majd. A kazah és az orosz teniszező találkozója 14.30 óra körül kezdődik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés